Éppen kedden írta meg a Metropol, hogy Floridában is van hatalmas luxusingatlanja Mártha Imrének, a budapesti köztisztaság, közterületfenntartók, illetve a temetkezés és Főtáv teljhatalmú urának, aki ki tudja, miből óriási, több tízmilliárdos vagyont halmozott fel.

Állami cégeknél hogy lehet meggazdagodni?

Az alig 45 éves cégvezér eddigi pályafutása nagyobb részében, különösen a Gyurcsány-kormány idején és most Karácsony Gergely „jobbkezeként” is, elsősorban állami közműcégek vezetője volt. De állami cégeknél, törvényes eszközökkel hogy lehet sok-sok milliárdot megkeresni?

Gyurcsány: Mártha Imre kitűnő ember!

De a baloldalon ezzel nem törődnek. Az őt kinevező Karácsony Gergely főpolgármester hallgat Mártha Imre luxusélete és sorozatos botrányai ügyében. Megszólalt viszont Gyurcsány Ferenc!

Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István

És kedd reggeli posztjából kiderült: nem véletlenül nevezik “Gyurcsány-fiókának” Mártha Imrét! A baloldal igazi vezetője ugyanis megdicsérte az általa “kitalált” 45 éves milliárdost luxusélete miatt.

“Mártha Imre kitűnő ember” – írja Gyurcsány, akinek Facebook-posztja szerint Márthát “általános szakmai, emberi bizalom övezte, amikor a kormányunk alatt vezette a Magyar Villamos Műveket.”

Gyurcsány örül, hogy a Gyurcsány-fióka is gazdag

“Amit tett, az elismerésre méltó. Lehet vele vitatkozni egy sor kérdésben. De tisztességes, felkészült, okos ember. Hazafi. Gazdag ember. Nagyon. ” – írja Gyurcsány, aki így fejezi be posztját: “Hogy mire használja magánvagyonát, ahhoz nincs közünk. Én több Mártha Imrét szeretnék.”

Jachtozás, többmilliós luxusóra – így hivalkodik Mártha Imre. „Én több Mártha Imrét szeretnék” – mondja róla Gyurcsány…

Kár, hogy miközben a baloldali milliárdosok örülnek, Budapest a lejtőre került – többek között azért, mert Karácsony Gergely és a Mártha Imre által vezetett közműcégek a melósokon, a szemeteskukákon, a BKK-jegyautomatákon spórolnak…

Karácsony Gergely és kedvenc cégvezére, Mártha Imre

Ingatlanbirodalom és luxusélet

2 milliárdos Prisztás-villa, balatoni kikötő és egy másik 500 milliós villa, 60 milliós Bentley, 10-15 milliós órák, napi másfél milliós szállodaszámlák, látványos jachttúrák alulöltözött hölgyek kíséretében… Eddig ennyi látszott a fővárosi közterület-fenntartó, a Főtáv, a kertészet és temetkezés nagyhatalmú főnökének vagyonából. A Metropolhoz érkező információk szerint azonban mindez csak a „jéghegy” csúcsa: a “Gyurcsány-fióka” Mártha Imre cégeken keresztül vagy saját nevén több tízmilliárdos ingatlanvagyont halmozott fel, még Floridában is van hatalmas luxusvillája. És még ki tudja, mije…