
Döntött a bíróság: fejlemény Till Tamás meggyilkolásának ügyében
A gyanúsított és ügyvédje fellebbezett.
Hatalmas népszerűségnek örvend a közösségi médiában a „Can’t Get Knafeh Of It” nevű dubaji csokoládé, ám a brit élelmiszerbiztonsági hatóság most életveszélyes kockázatokra figyelmeztet.
A virális desszertet, amely pisztáciát és ropogós cérnametéltszerű, úgynevezett kadayif tésztát tartalmaz, eredetileg Sarah Hamouda brit-egyiptomi cukrász készítette saját magának. A dubaji csoki népszerűsége nyomán megjelentek a hamisítványok – és ezek akár halálosak is lehetnek.
A brit Food Standards Agency (FSA) szerint egyes, az Egyesült Királyságba importált dubaji stílusú csokoládék illegális ételszínezékeket, penészgombák által termelt méreganyagokat, sőt rákkeltő vegyületeket is tartalmazhatnak.
A legtöbb brit élelmiszer biztonságos, de ezek a termékek nem felelnek meg az előírásainknak, és különösen veszélyesek lehetnek allergiások számára
– idézi prof. Robin Mayt, az FSA vezető tanácsadóját a Daily Mail.
A hatóság különösen a gyermekeket tartja veszélyeztetettnek. „A gyerekek kisebb testtömege miatt egy kis mennyiségű allergén is súlyos reakciót válthat ki, és mivel gyakran még nem ismertek az allergiáik, a szülőknél nem mindig van kéznél életmentő injekció” – áll a jelentésben.
A szakemberek azt javasolják, hogy csak olyan megbízható boltokban vásároljunk, ahol az élelmiszerek megfelelnek az uniós előírásoknak. „Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy a termék európai piacra készült, inkább ne vegyük meg, főleg, ha allergiásak vagyunk” – tanácsolta prof. May.
A gyanúsított és ügyvédje fellebbezett.
Kislánya egy fertőzésben meghalt.
Mentőhelikopter landolt a sztrádán.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre