
Az öblítést követő alapos tisztítás, fertőtlenítés elengedhetetlen.
Örök vita, hogy sütés, főzés előtt meg kell-e mosni a nyers húst, főleg a szárnyasokat. A kérdés a mai napig megosztó és egyértelmű válasz sincs rá. Van, aki tisztításként (húslé, vértől való megszabadulás) öblíti le hideg vízzel, van, aki ezzel nem bajlódik mondván miközben készül a hő hatására minden baktérium elpusztul. Akárhogy is, egy valamit fontos betartania azoknak, akik mossák a húst: az ételen lévő mikróbák a húsról bizony átkerülnek a mosogatóba, annak részeibe és környékébe is, amik főleg nyáron súlyos betegséget okozhatnak. Ezért ilyen esetben, a nyers hús öblítését követően kötelező a takarítás, fertőtlenítés.
A mosogatót és környékét ugyanolyan alaposan kell tisztítani, mintha a késeket, vágódeszkákat, edényeket mosnánk el. Ahhoz azonban, hogy ne kelljen szinte mindent letakarítani, érdemes odafigyelni arra, hogy ne fröcsköljön szét a víz.
Érdemes a húst a mosogató aljánál tartani és gyenge vízsugár mellett átmosni, majd ha végeztél, akkor teljesen kitakarítani a mosogatót
– tanácsolja a Mindmegette kiemelve, ahhoz, hogy minden baktériumot elpusztíts, alaposan takarítsd ki a mosogatót, beleértve az oldalát, a lefolyót és a szűrőt, a csaptelepet és a fogantyút, a mosogatószeres vagy kézmosós adagolót és a csepegtetőtálcát, csempét is.
A tisztításhoz használhatod bármelyik jól bevált takarítószeredet is, de ha a szagtalanításra is törekednél, akkor az ecet–szódabikarbóna kombójánál nem lesz jobb. A legvégén pedig ne feledkezz meg arról sem, hogy vagy nagyon alaposan mosd ki a mosogatószivacsod, vagy dobd a kukába, ugyanis az a bacik melegágyává válhat.
A férfit a jövő hónapban fogják kivégezni – 24 év után.
A kiskamaszt már a rendőrök is keresik.
Ismét megkárosították a szegény gyerekek mentorát.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre