Orbán Viktor: Brüsszelből nem kivonulni kell, hanem bevonulni

Olaszországból üzent a miniszterelnök.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.06. 14:46
Módosítva: 2024.10.06. 15:06
Orbán Viktor Brüsszel bejelentés

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisváros mezején tartottak. Ezután Orbán Viktor Facebook-oldalán fejtette, ki, hogy Brüsszelből nem kivonulni kell, hanem bevonulni. Mint írta, „Brüsszelt el kell foglalni: vissza kell venni a bürokratáktól, és vissza kell adni az európai embereknek.”


A bejegyzés szerint az első lépést megtettük azzal, hogy Olaszországban jobboldali kormány alakult. A második lépést megtettük azzal, Wilders győzött Hollandiában. A harmadik lépés Kickl győzelme volt Ausztriában, a negyedik pedig Babisé a cseh szenátusi választáson. Hozzátette, az ötödik lépést megtettük, „megalakítottuk a Patrióták csoportját, a harmadik legnagyobb csoportot az Európai Parlamentben.”

Most megerősítjük a Patrióták európai pártját, és továbbmegyünk a jobboldal európai egyesítésének útján. Nincs megállás. A küzdelem végén megfordul majd Párizs, visszavesszük Varsót és Európa legnagyobb politikai ereje leszünk. Akkor kézbe vesszük a brüsszeli politikát, és újra naggyá, erőssé, biztonságossá, gazdaggá és szabaddá tesszük Európát!

– írta a miniszterelnök.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás