Kocsis Máté: a Fidesz nemzeti konzultációt kezdeményez gazdasági kérdésekben

A bérekről és a lakhatási intézkedésekről kérdezik meg a magyarokat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.14. 17:22
Módosítva: 2024.10.14. 17:22
Kocsis Máté bérek konzultáció

A Fidesz-KDNP kihelyezett esztergomi frakcióülésén Kocsis Máté bejelentette, hogy a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a bérelemelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatás témájában nemzeti konzultációt javasol a kormánynak.

Ha Magyarország semleges gazdaságpolitikát folytat, akkor az uniós átlag felett növekedhet a gazdaság. Ez jó alapot ad a kormánynak arra, hogy emelje a béreket, beindítsa a vállalkozásokat és új lakhatási intézkedéseket vezessen be

- fogalmazott közleményében Kocsis, hozzátéve, hogy mint minden fontos ügyről, erről is meg kell kérdezni a magyar emberek véleményét.

Kocsis Máté hangsúlyozta, hogy a Covid és a háború óta megváltozott gazdasági helyzetben új eszközökre, új gazdasági megoldásokra van szükség ahhoz, hogy az ország újra sikeres lehessen.

A politikus elmondta: az európai vezetés tulajdonképpen egy "kereskedelmi hidegháborút vív", elzárkózva a keleti világ gazdaságaitól és kereskedelmétől. Magyarország semlegességét ezzel szemben nem az elzárkózás, hanem a nyitottság szolgálja a Kelet és a Nyugat irányába egyaránt. Magyarországnak sem a Nyugattal, sem a Kelettel nem szabad megszakítania a kapcsolatait, ez fogja garantálni az ország erősödését.

A Fidesz frakcióvezetője azzal zárta, hogy a Fidesz szerint ez a jó irány, de mivel ezek húsba vágó kérdések, amelyekben mindig kikérik az emberek véleményét, nemzeti konzultációt javasolnak a kormánynak.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás