Játszótérbotrány: féltik a gyermekeiket a szülők a XI. kerületben

Nagy port kavart a XI. kerületi játszótéri botrány, sokakat foglalkoztatott az óraátállítás hatása, de az autóbalesetekről szóló híreink is érdekelték az olvasóinkat. Mutatjuk a hét legolvasottabb cikkeit.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.27.
top5 játszótér baleset

A XI. kerületi Placid atya park Villányi úti részén található az a játszótér, amit a közelmúltban varázsoltak korszerű és gyönyörű hellyé. Új játékokat, hintát, körhintát, vizes játékokat és mászóvárat is kapott. A lakosok egy zöldebb és jobban felszerelt játszóteret vehettek birtokba a régi helyett. Azonban az új piknikasztalokra és a padokra felfigyeltek az utcán élők is. A környékbeliek arra panaszkodnak, hogy esténként rendszeresen megszállják a játszóteret a hajléktalanok.

játszótér
Feneketlen-tó játszótér  Fotó: Olvasói

Vasárnapra virradóra egy órával tovább aludhattunk, aminek mindenki nagyon örült. Az óraátállítás 2024 október utolsó hétvégéjén azonban tartogatott meglepetéseket a csillagjegyekre nézve. Három csillagjegynek oda kell figyelni, mert rosszul érintheti az óraátállítás 2024-ben. IDE kattintva megtudhatod, melyik 3 csillagjegyet érinti rosszul az óraátállítás.  

A horoszkópod elárulja, hogyan hat rád az óraátállítás Fotó: Pexels.com

Október 22-én több mint húsz kilométeres a dugó alakult ki az M0-s autóút déli szektorában és annak környékén. A reggeli órákban ugyanis valóságos horrorbaleset történt Diósd térségében: két kamion és egy furgon ütközött össze. Információink szerint a furgon a magyar kamion előtt és egyben vele együtt haladt az úton, amikor a külföldi rendszámú monstrum beléjük rohant. 

A horrorbaleset során mind a három jármű megsérült, a két monstrum is felismerhetetlenségig összeroncsolódott Fotó: Metropol

A hobbicsillagászok is a tenyerüket dörzsölnék örömükben, ha olyan képet készítettek volna, mint Terebesi Dénes. A budapesti férfinek olyat sikerült, amitől elakad a lélegzet: a felhős Kőbánya felett jelent meg az ATLAS-üstökös, amikor az esélytelenek nyugalmával az égboltra pillantott. Dénes  imádkozott, hogy ne maradjon le a jelenségről és rámosolygott a szerencse. 

Az üstököst nehezen lehetett elcsípni szabad szemmel és fényképezővel is a város feletti fények és a szmog miatt /
Az üstököst nehezen lehetett elcsípni szabad szemmel és fényképezővel is a város feletti fények és a szmog miatt Fotó: Terebesi Dénes

Brutális baleset történt vasárnap (október 20.) délután Szolnok határában, Tószeg irányába. Lapunk úgy értesült, hogy az úton két kocsi rohant egymásba, méghozzá brutális erővel: az autók szinte felismerhetetlenségig összeroncsolódtak, a bent ülők közül pedig szinte mindenki megsérült. Úgy tudjuk, hogy a két kocsiban összesen hat ember utazott, közülük többen saját lábukon hagyták el az autót, míg pár embert kisegítettek a roncsból, és a szemtanúk szerint az árok szélére ültették őket a mentők kiérkezéséig. Egy ember viszont úgy tudni, hogy súlyosan megsérült, hozzá nemcsak mentőt, de helikoptert is hívtak. Információink szerint a nap hőseként az egyik civil autóst ünnepelték, aki a baleset után azonnal a balesetezőkhöz rohant, és igyekezett kiszabadítani a sérülteket, a súlyos állapotban lévő utast pedig azonnal stabilizálta és felügyelte őt a mentők kiérkezéséig. 

A baleset után egy civil autós lett a nap hőse, aki stabilizálta a súlyos sérültet Fotó: szoljon.hu 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás