"Furcsa állatot láttak” – Tóth Zoltán polgármester a sokakat megrémítő "medve" nyomába eredt

Többen is jelentették, hogy medvét láttak egy Komárom-Esztergom vármegyei falu határában, ami nem kis riadalmat okozott a településen. Bajót lakói nagy erőkkel eredtek a hatalmas állat nyomába, köztük a polgármester is.



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2024.10.16. 11:30
bajót medveveszély polgármester vadász

Medvét láttak! Nyolc különböző személy is jelezte, hogy medve kószál Bajót községben, így a település polgármestere fogta a gumicsizmáját és a vadállat nyomába eredt. Tóth Zoltán maga is vadász, 8 éve vezeti a helyi vadásztársaságot, így a feladat testhezálló volt számára. A polgármester mindent megtesz annak érdekében, hogy a helyiek nyugalmát és biztonságát biztosítja.

bajót
Bajót településen többen is medvét láttak / Fotó: pexels.com

Bajót és a medve 

„Többen is bejelentették, hogy egy széttett lábakkal ülő, fura állatot láttak”

 – magyarázta lapunknak Tóth Zoltán, Bajót polgármestere, aki az első bejelentést követően azonnal értesítette az illetékes szerveket, hogy kezdjék meg a kutatást a medve nyomai után.

A vadásztársaság emberei még aznap végigjárták az érintett területeket, ám medvére utaló jeleket nem találtak, ami egyáltalán nem zárja ki a medve jelenlétét. A területen több zöldfelület, nádas is van, nem beszélve a patakmederről, ahol mindenféle nyom nélkül akár kilométereket is haladhat egy állat

 – ecseteli Tóth Zoltán, aki Facebook-bejegyzésben is felhívta a lakosság figyelmét a veszélyre, hiszen ezen a területen van kéktúra útvonal, ráadásul többek járnak ide gombászni, sziklát mászni, de a jól ismert Mária kegyhelyhez is sokan zarándokolnak el az őszi időszakban. A bejegyzést követően aztán egyre több bejelentés érkezett.

bajót
Tóth Zoltán a medve nyomába eredt / Fotó: Fenyvesi Károly / Komarom-Esztergom-Megyei-24-Ora

Volt akit a Facebook-bejegyzés győzött meg, mert ő maga azt hitte rémeket lát, de most már sejti, hogy valóban medvét láthatott. Olyan is volt, aki az éjszaka folyamán hallott üvöltő hangokat. Nem hagytak nyugodni a bejelentések, így fogtam a gumicsizmámat, és én magam is bejártam a helyszínt

 – idézi fel Tóth Zoltán, aki a vadásztársaság többi tagjához hasonlóan semmilyen medvére utaló nyomot nem fedezett fel az érintett területeken.

bajót
Ha medvét látsz, higgadtan hagyd el a helyszínt / Fotó: Dunantuli-Naplo

 A polgármester szerint előfordulhat, hogy többeket is megtévesztett valamilyen másik állat, ráadásul most van a dámszarvasok párzási időszaka, ami szintén megzavarhatta a "szemtanúkat". Az állatok által keltett barcogás hasonlíthat akár medve üvöltésre is, így Tóth Zoltán abban bízik, csak erről van szó, nem fenyegeti medveveszély a lakosságot.

Több etetőhelyünk is van, ahol vannak vadkamerák. Ha van itt medve, néhány napon belül rögzíteni fogja egy kamera és akkor mindenkit értesíteni fogunk

 – zárta a szakember, aki mindenkit óvatosságra int mindaddig, amíg egyértelműen ki nem derül, hogy kószál-e medve Bajót környékén. A polgármester azt is elmondta, a medvék ellen a legjobb védekezés az, ha nem találkozunk velük, ám egy jó tanácsot is adott: sose közlekedjünk egyedül az erdőben, és mindig csapjunk egy kis zajt magunk körül.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás