Így nyúlják le a pénzed! A Meki nevében verik át a vásárlókat

Durva átverést hajt végre a McDonald’s nevében egy csalásra szakosodott banda. A csalók a Facebookra feltöltött hirdetésükben azt állítják, hogy mindössze 811 forintért házhoz rendelhető egy 11 618 forint értékű csomag. A hiszékeny embereket át is irányítják egy fizetőapplikációra, hogy a vevő a számlát bankkártyával rendezhesse. Az ételre ezek után persze hiába vár.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.03.
Módosítva: 2024.09.03.
csalás Mc Donald's étteremlánc átverés

Újabb átverés terjed a világhálón, többek között a Facebookon is. Egy bűnbanda képszerkesztő programmal készített egy – első ránézésre – hitelesnek tűnő hirdetést, melyben arról próbálja meggyőzni a gyanútlan szörfözőket, hogy 11 618 forint helyett mindössze 811 forintért az övék lehet egy Big Mac, egy McPollo szendvics, két üdítő, két sült burgonya és két McFlurry fagylalt. A csalók a hirdetésről átirányítják az internetezőt egy fizetőapplikációra, ahol persze meg kell adni a bankkártya adatait. Ezt többen is megtették, az ételt kiszállító futár persze nem érkezett meg, viszont azt tapasztalták, hogy a „vételárnál” jóval magasabb összeg eltűnt a bankszámlájukról.

A futárt hiába várja a vásárló Fotó: Metropol

A McDonald’s kommunikációs ügyeit egy külső cég intézi. Mi írásban és telefonon is felvettük velük a kapcsolatot, de eddig csak szóban válaszoltak. Annyit közöltek, hogy a hirdetéshez természetesen az étteremláncnak semmi köze, és információik szerint a közelmúltban valakik más cégek nevében is feladtak hasonló hirdetéseket.

A mekis csalók mindent elkövettek a látszat fenntartásáért. Úgy is írhatjuk, hogy okosak voltak, persze nem feltétlenül elég rafináltak. A társaság ugyanis külön abból a célból hozott létre Facebook-profilokat, hogy a hirdetést hitelesítsék. A kizárólag külföldi nevű profilok mögött álló személyek a reklám alatt beírták, hogy az ételt megkapták és nagyon ízlett is nekik. Persze tisztességes magyar nevű felhasználóktól is érkeztek hozzászólások, azok viszont arról szóltak, hogy átverés áldozataivá váltak, és kénytelenek a bankkártyájukat letiltatni.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás