Mindenki ledöbbent: furcsa jelenség játszódik le a Föld körül

Sajnos van egy rossz hír is ezzel kapcsolatban.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.09.19.
felfedezés űr Hold föld bolygó

Elképesztő jelenségek fognak lejátszódni hamarosan a világűrben, ugyanis a jövő héttől kezdve egy minihold fog a Föld körül keringeni.

Moon,Surface,With,Dark,Side.,Earth,On,Background.,Elements,Of
Hosszú idő után lesz megfigyelhető / Fotó: Dima Zel / Shutterstock (Illusztráció)

Sokan azt gondolhatnák, hogy ez a minihold rendszeres elemmé válik az égbolton, de ez nem így lesz, mivel az év végére el fog tűnni. Ezt az újholdat az Asteroid Terrestrial-impact Last Alert System (Aszteroida Földi Becsapódás Utolsó Riasztási Rendszer) észlelte.

A 2024 PT5 nevű aszteroidát augusztus 7-én pillantották meg, és számításaik szerint szeptember 29. és november 25. között teljesen megkerüli bolygónkat, mielőtt kiszabadulna a Föld gravitációs vonzásából, és valahol máshol száguldana el az űrben.

A Live Science szerint az új hold mindössze 57 napig lesz velünk, és ez alatt az idő alatt nagyon nehéz lesz észrevenni, mert csak körülbelül 10 méter széles lesz. Arról is beszámolnak, hogy időről időre előfordulnak ezek a jelenségek, 1981-ben és 2022-ben is történt hasonló.

Persze a minihold bejelentése sok földlakót felzaklatott. Ugyanakkor figyelmesnek kell lenniük, mivel utoljára a kőkorszakban száguldott el a Föld közelében, szóval ne maradj le róla – írja a Ladbible.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás