„Sosem gondoltam, hogy ez velem megtörténhet“ – Döbbenetes tragédia érte a munkahelyén a 27 éves Viktóriát

A 27 éves Viktória sosem gondolta volna, hogy egy ilyen baleset vele is megtörténhet. Akaraterejét azonban mindenki megirigyelheti, hiszen nap mint nap azért harcol, hogy egyszer újra képes legyen járni. Édesanyja is mindent megtesz azért, hogy lánya újra egészséges legyen.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.09.05.
Rita baleset intenzív gyógyulás édesanya

A pölöskefői 27 éves Viktória sosem gondolta volna, hogy ekkora tragédia érheti őt. A fiatal nő 2023 július 17-én reggel a munkahelyére indult a szülei házából. Viki műszakkezdés előtt leült az ebédlőben, mert rosszul érezte magát, majd pár perccel később eszméletét vesztette. Az életvidám fiatalt kétszer kellett újraéleszteni, majd mesterséges kómába helyezték. Amikor magához tért, kiderült, hogy a fiatal nem tud kommunikálni, sérült a látóidege és a mozgásközpontja is.

Rita és lánya Viki  Fotó: Facebook videó

Viki élete teljesen megváltozott azon a reggelen. A kórházból hívták fel a lány édesanyját, hogy értesítsék mi történt gyermekükkel.

Nem akartam elhinni, hogy mi történt vele. Kaptam egy kisebb sokkot és addig amíg a kórházba be nem értünk, nem emlékszem semmire. Ott közölték velem, hogy kapott egy kétoldalú tüdőembóliát és hogy kétszer kellett újraéleszteni. 

– meséli a közösségi oldalra posztolt videóban Viki édesanyja, Rita.

A két élesztés között 90 percig oxigénhiányban volt. A szülőket sokkolta a látvány, szeretett gyermekük gépekre volt kötve és az orvosok sem tudtak semmi biztatót mondani.

"Nem mondtak semmit, mindenki azzal fedte le a dolgot, hogy fiatal szervezet, regenerálódhat." – idézi vissza.

Három nappal később az orvosok azt mondták, hogy túl vannak a nehezén, mostantól fogva már reménykedhetnek. Azonban miután Vikit elvitték koponya MR-re, olyan hírt közöltek a szülőkkel, amit a legnagyobb ellenségeiknek sem kívánnak.

"Azt mondták, hogy az sem biztos, hogy újra lábraáll, olyan komoly sérüléseket okozott az oxigénhiány." – mondja.

Egy hónapot töltött az intenzív osztályon, mélyaltatásban volt, még gégemetszést is végeztek rajta. 

Arra emlékszem, hogy a munkahelyemen lettem rosszul és onnantól már semmire. Én ezt sosem gondoltam, hogy ez velem megtörténik. 

– mondja a fiatal lány.

Amikor magához tért, próbálta a kezét mozdítani, de nem ment. Szemét kinyitva, tekintetét édesanyjára emelte, de csak foltokat látott. Ekkor átkerült a a neurológia intenzív osztályra, ahol úgy tudtak vele kommunikálni, hogy az ABC betűit sorolták, és Viki kidugta a nyelvét, ha a mondani kívánt betűt említették. 

"Mondtuk az ABC-t és kértük, hogy amelyik betűt hallja, dugja ki a nyelvét." – sorolja Rita, majd hozzátette: amikor elkezdett beszélni, lánya rögtön azt kérdezte meg, hogy mi történt az albérletével.

Később Pécsre került, rehabilitáció céljából, itt 5 hetet töltött, de még korainak bizonyult a rehabilitáció és orvosai javaslatára haza mehetett Pölöskefőre, hogy otthon, megszokott környezetében, családja, barátai körében gyógyuljon. 

Nem tudtam hol álljak neki. Próbáltam felállítani egy napirendet, hogy mikor mit csinálok. Féltem, hogy kifutunk a javulási időből. Próbáltam tornáztatni, volt amikor délelőtt, volt amikor délután. Kilátástalannak éreztem, hogy mi lesz, hiszen egy életerős fiatal és nem akarom, hogy így élje le az életét.

– árulja el őszintén a videóban Rita.

Az édesanya sokszor volt mélyponton, de Viki mindig erőt adott neki. Tudta, nem adhatja fel. Rögtön gyógymasszőr és gyógytornász segítségét kérte. A gyomorszonda használata helyett pedig elkezdte pépes, majd szilárd ételekkel etetni, hogy lánya érezze az ízeket. Azóta Viki kezét, lábát hétről hétre jobban mozgatja néha sikerült felületetni is. A szeme is javult, végre már lát színeket és alakokat is. Majd a nagykanizsai rehab osztályon segítették, ahol 2 hét után állító gépbe tették, és gurulós mankóval sétáltatni kezdték. Június elejétől otthon gyógyul tovább, megtanult a bordásfal mellett állni, az ágyról felállni és járókerettel lépegetni. Most a jobbra és balra lépést gyakorolja. Hite egy percre sem hagyja el, hiszi és tudja, hogy a 30-dik születésnapján újra táncolni fog.

Lassan minden helyre fog állni, így kell lennie. 

– mondja bizakodva a videó végén Viki.

A családnak gyűjtést is indítottak, ugyanis intenzív terápiára van szüksége, ami jelen pillanatban csak magánúton érhető el. Amennyiben Te is segíteni szeretnél Vikinek, ERRE A LINKRE kattintva találod meg a család számlaszámát.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás