A babakocsi sem érdekelte a zebránál előző autóst

Csömör felé előzött a zebránál padlógázzal egy felelőtlen autós. Pillanatokon múlt, hogy nem történt tragédia.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.04.
Módosítva: 2024.09.05.
gyorshajtó Csömör család gyalogos zebra

Már nem először fordult elő azon a környéken, hogy a közlekedésre panaszkodnak a gyalogosok, de ilyen talán még ott sem történt. Kis híján a babakocsiban lévő gyermekét, a vele sétáló kislányát és magát az édesanyát is elütötte az autós ámokfutó szeptember 3-án, kedden kora délután, dél és kettő óra között a XVI. kerületi Rákosi úton.

A képen látható zebránál történt az incidens, a Rákosi úton
A képen látható zebránál történt az életveszélyes és szabálytalan esőzés a Rákosi úton Fotó: Google Maps

A Metropol tudomására jutott, hogy egy kisgyermekes család a Csömör felé vezető úton szeretett volna átkelni a gyalogátkelőhelyen, ami az egyik oldalon lévő Posta és a másik oldalon lévő kisbolt között található. Amikor a család a zebrához ért, akkor egy piros autó a szabályoknak megfelelően megállt nekik, átengedte őket, majd amint tovább haladtak volna az átkelőn, hirtelen a semmiből termett ott egy fehér Suzuki, aminek a sofőrje a szemben lévő sávba áttérve, gyorsítva, a zebránál előzte meg a piros autót, ezzel kis híján elcsapva a családot. Úgy tudjuk, hogy a kislány, csak azért nem sérült meg, mert még időben sikerült felugrania a járdára. A fehér autó sofőrje valószínűleg tövig nyomhatta a gázt az érintett útszakaszon, ahol 50 km/óránál gyorsabban nem lehet haladni. Az autó olyan gyorsan ment, hogy a rendszámát sem sikerült leolvasni az édesanyának.

A történtekkel kapcsolatban megkérdeztük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, és közölték lapunkkal:  "a megkeresésben jelzett tartalommal bejelentés, feljelentés a rendőrségre nem érkezett".
Tudomásunk szerint a Rákosi úton már nem ez volt az első ilyen eset.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás