„Olyan, mintha a veséim mágnesként húznának össze minket” – veséjével mentette meg férje életét Gabi

Gabi egy percig sem kételkedett abban, hogy a veséje tökéletesen működik, így megmentheti vele férje életét. A házaspár végtelen optimizmusának hála végül minden nehézséget legyőztek, így most végre mindenki egészséges és boldog.



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2024.08.19.
transzplantáció vesetranszplantáció család donor

Gabi és Andris évtizedek óta szoros barátságban állt egymással, ám a barátságból később romantikus kapcsolat bontakozott ki. A szerelmesek 13 évvel ezelőtt házasodtak össze, ám nem sejtették, hogy a rengeteg öröm mellé bizony komoly megpróbáltatások is várnak rájuk. Mikor megpecsételték kapcsolatukat még nem tudhatták, hogy nem csak a házasság szentsége és a három gyermekük köti majd össze őket végérvényesen, hanem egy páros szerv is, mely egyszerre teszi a dolgát mindkettejükben.

Az egyen pólót Gabi saját maga tervezte Fotó: B. S.

Gabi családjának elképesztően különleges a kisugárzása, melyet minden bizonnyal a bennük tomboló szeretet és a végtelen pozitivizmus eredményez. Gabi, Andris és a három gyerek annyira szerethető együtt és külön külön is, hogy arra nehéz szavakat találni. Ezt a csodálatos összhangot egy szörnyűségnek köszönhetik, mely szerintük az egyébként is jól működő családot még inkább összekovácsolta.

Veleszületett vesebetegségem miatt 2 évvel ezelőtt elveszítettem mindkét vesémet. Az egyetlen esélyem a vesetranszplantáció volt

 — kezdi lapunknak Világi-Kollár András, aki a páros szerv elvesztése előtt számtalan megpróbáltatáson átment, de egy pillanatra sem adhatta fel, hiszen családjának szüksége volt rá.

Gabi és Andris gyerekei bátran viselték a megpróbáltatáokat Fotó: B.S.

Mikor Gabszi felajánlotta a veséjét, hallani sem akartam róla. Aztán később azzal a kérdéssel nyitotta fel a szemem, hogy én megtenném-e ugyanezt őérte. Viccelsz? A szívemet is odaadnám, ha arra lenne szükséged

 — emlékszik vissza Andris, aki a donorvese elfogadásához Gabival együtt felkereste az Átszervezés Alapítványt akiknek éppen ez a mottójuk is: „Merj adni, merj kapni!”

Nekem egy pillanatig sem voltak kételyeim. Tudtam, hogy adom a vesém és azt is, hogy tökéletesen működik majd mindkettőnkben

 — hangsúlyozza Gabi, akinek a veséi annyira jól működtek, hogy az még az orvosokat is meglepte.

Málna tartotta a lelket a kisebbekben Fotó: B. S.

Szerinte egyszerűen fejben dőlt el ez az egész. Bár a transzplantációig rögös út vezetett, idén januárban végre megtörtént a szervdonáció, mely végre igazi megnyugvást hozott a családnak, nem beszélve arról a hétköznapi életről, melyről titkon mindannyian álmodoztak. Andris és Gabi számára mérhetetlenül fontosak a gyerekek, ezért első perctől kezdve őszintén beszéltek velük mindenről.

Arra nem lehet felkészülni, amit Kornél kérdezett tőlem: előfordulhat az, hogy a műtét során mindketten meghaltok? Másfél órán át sírva beszéltük át a félelmeit. Málna és Csongor megint másképp dolgozták fel. Málna mindenről érdeklődött és szívta magába a tudást, Csongor pedig kikosarazta magából a bánatot

 — mesélik a büszke szülők, akik a gyerekekkel együtt borzasztóan örülnek annak, hogy végre hétköznapi életet élhetnek: fürödhetnek a Balatonba, szeptemberben megkezdhetik az iskolát és összejárhatnak a barátokkal, amikről korábban időről időre le kellett mondaniuk szüleik egészsége miatt.

Én örök hálával tartozom a feleségemnek azért, hogy élek és láthatom boldogan felnőni a gyerekeimet. Innentől kezdve egyetlen egy életcélom van, Gabszi bakancslistáját pipálgatni és őt boldoggá tenni

 — fejti ki a boldog édesapa, aki Gabival együtt borzasztóan büszke a gyerekeikre, akik elképesztően bátran viselkedtek a gyötrelmekkel teli időszakban.

A család igyekszik bepótolni mindent, amire nem volt lehetőségük az elmúlt években Fotó: B.S.

 Gabi és Andris eddig is odáig voltak egymásért és imádták minden egyes percét az együtt töltött időnek, de most már fizikailag is nehezen viselik egymás hiányát.

Kicsit olyan, mintha a veséim mágnesként húznának minket össze. Akkor vagyunk jól, ha egymás közelében lehetünk

 — zárja nevetve az édesanya. A házaspár most azon dolgozik, hogy kibővítsék bokodi családi otthonukat, hogy mindenkinek lehessen saját élettere, majd belevetik magukat az élmények hajszolásába, hiszen az elmúlt években ezekből igen kevés jutott nekik.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás