Szívszorító: egy lány titokban megmentette az édesapja életét





Életmentő veseátültetést követően egy férfi felfedezte, hogy névtelen donora nem más, mint a saját lánya.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2023.03.26.
Módosítva: 2023.03.26.
vese Transzplantáció

2 évvel ezelőtt John Ivanowski egész élete megváltozott, amikor megkapta a diagnózist: krónikus vesebetegsége van, amely végzetes következményekkel járhat. Ivanowski azonban megfogadta, nem engedi, hogy a betegség uralja az életét, vagy legyőzze.  

Fotó: TikTok

A Johns Hopkins Medicine arra figyelmeztette, hogy a nála diagnosztizált krónikus betegség végstádiumú vesebetegséghez vezet. Ezen a ponton a vesék már nem képesek működni. Ezzel a zord prognózissal inspiráló látni, ahogy Ivanowski nem volt hajlandó feladni a reményt, és egy jobb életért küzdött. 

Delayne Ivanowskit az orvosok arról tájékoztatták, hogy édesapja a betegség miatt már csak pár évet élhet. Felismerve, hogy apjának sürgősen transzplantációra van szüksége, Delayne eltervezte, hogy minden lehetséges módon segít neki. Apja megtiltotta, hogy jelentkezzen vesedonornak, mert teljes életet akart a lányának. John a fiát 15 évvel ezelőtt a rák miatt vesztette el, így lányát fokozottan féltette mindentől, hiszen már csak ő maradt neki.

De Delayne nem hallgatott az apjára... Kilenc hónapig zajlottak a vizsgálatok, hogy biztos donor lehet-e, és végig titokban kellett ezt tartania a család előtt. Végül februárban megtörtént a műtét. A műtét másnapján infúzióval a kezében és kórházi köpenyben látogatta meg az édesapját, aki akkor tudta meg: a névtelen vesedonor nem más volt, mint a saját lánya.

@delayne_i watch my dad find out that I was his anonymous kidney donor after keeping it a secret for 8 months 🥹 grab a tissue! ##fyp##kidneydonor ♬ original sound - Delayne

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás