„Hihetetlenül szerencsések vagyunk” – A világot jelenti a 4 éves, ritka betegséggel küzdő fiú számára a kacsaetetés

A szülők azt hitték, nem fog akadni senki, aki meg tudja menteni a kisfiúkat.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.08.14.
küzdelmen transzplantáció ritka betegség

Egészen elképesztő küzdelmen van túl egy család és annak mindössze négyéves gyermeke. Alig élt még valamicskét Gunner, de már második donortól kapott őssejttranszplantációt, hogy egy egészségben reménykedhessen.

Fotó: Pexels/Karolina Grabowska (Képünk illusztráció)

Gunner egy ritka genetikai rendellenességgel született, ami megakadályozza, hogy a szervezete lebontsa a cukrot. Mindössze 17 hónapos volt, amikor rájöttek, hogy mukopoliszacharidózistól szenved, ez egy olyan egészségügyi probléma, ami csökkenti a várható élettartamot.

Az első őssejtátültetésén még 2021-ben esett át, amikor még kétéves sem volt. Akkoriban az orvosok ugyanis rájöttek, hogy számára nem fog megoldást jelenteni az őssejtterápia. Ám nem lehet akárki donor Gunner számára és az egész világot át kellett kutatni egy megfelelő jelentkező után.

Amikor kiderült, hogy egy másik donorra is szükségük van, a shropshire-i család aggódott, hogy nem fognak találni. Ám végül egy 15 évvel ezelőtt leválasztott köldökzsinórvér megoldást hozott a számukra, amiből a sejteket fel tudták használni. Ennek köszönhetően a kisfiú már jól van és élvezheti a nyár adta izgalmakat.

A januári kezelést követően Gunnernek el kellett zárkóznia, de nemrég, hat hosszú hónap után végre ismét a szabadban játszhatott, és élvezte, hogy idősebb nővérével a parkba mehet és etetheti a kacsákat.

A család azért vállalta, hogy elmesélik a történetüket, hogy felhívják a figyelmet a szervadományozás és a köldökzsinórvér-adományozás fontosságára.

(BBC)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás