Ismét bizonyított a Gondosóra: az utolsó pillanatban érkezett a segítség Piliscsabára

A program rendkívül sikeres, újra életet mentett.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.08.11.
gondosóra Gondosóra Program életmentés

Újra és újra bizonyít a Gondosóra program, amely ismét életet mentett. A segítségre Piliscsabán volt szükség, ahol egy idős asszony szombat hajnalban rosszul lett. Segítséget nem tudott hívni, erejéből csak annyi tellett, hogy megnyomja az S.O.S. gombot a gondosóráján. A diszpécser ezt követően azonnal az óra által megadott helyszínre küldte a hatóságokat. Elsőként a tűzoltók érkeztek meg, akik az ablakon keresztül, hordágy segítségével menekítették ki a nyugdíjast, miután a bejárati ajtón keresztül nem tudtak hozzá bejutni.

gondosóra
(Már 22 ezernél is több életet mentett meg a Gondosóra (Fotó: metropol – Képünk illusztráció)

Miután a tűzoltók kihozták az asszonyt a pilicsbcsabai házából, átadták őt a pilisvörösvári mentőegységnek, akik szintén a helyszínen voltak már a Gondosórának köszönhetően. Az idős nőt ezután a helyszínen ellátták, megvizsgálták, majd a sürgősségi osztályra szállították.  

A 65 év felettiek számára ingyen igényelhető óra tehát ismét bizonyított!

A Gondosóra program eddigi működése a legfrissebb számokban: A program indulása óta már több mint 22 ezer életet mentett meg, és 360 ezer esetben nyújtott hétköznapi segítséget.  A diszpécserek 28 ezer órát beszéltek a felhasználókkal , és 34 ezer alkalommal értesítették a kontaktszemélyeket. A Gondosóra legidősebb felhasználója továbbra is a 107 éves Gizi néni.

– közölte Nyitrai Zsolt. A miniszterelnök főtanácsadója hozzátette, a Gondosóra szolgáltatást már applikáció is segíti, hogy a hozzátartozók gyorsabban értesüljenek arról, ha hozzátartozójukkal kapcsolatban baj történik. Ezt eddig 30 ezren töltötték le. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás