Ezeket az útszakaszokat érdemes elkerülni a napokban – jön a Sziget és az útfelújítások

A héten kezdődő Sziget Fesztivál miatt is lesz némi fennakadás a rendezvény környékén, de igazán jelentős dugókra a Blaha Lujza tér és a Margit híd környékén kell számítani. Több helyen is komoly útfelújítás zajlik a fővárosban, mutatjuk, hol!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.08.05.
Módosítva: 2024.08.05.
Margit híd felújítás Margit körút

Az iskolakezdés előtt még igyekeznek több helyen rendbe tenni az útburkolatot, a kerékpársávokat és a villamossíneket. Emellé még jönnek a rendezvények miatti lezárások és más, útfelújítási munkálatok miatti fennakadások. Mutatjuk, mely útszakaszokat érdemes mostanában elkerülni.

villamos palyafelujitas-05-BS útfelújítás
Több helyen is komoly útfelújítás zajlik a fővárosban, mutatjuk, hogy hol! Fotó: Bánkúti Sándor

Az Astoria és a Blaha környékén buszsávot újítanak fel

Augusztus 6-a kedd reggel 8 órától korlátozzák a Rákóczi úton, az Astoria és a Blaha Lujza tér közötti szakaszon, a Blaha Lujza tér irányába vezető oldalon a buszsávot, mert burkolatjavítási munkálatok kezdődnek – adta hírül a Budapest Közút. A felújítás alatti forgalmi rend szerint a buszsávot szakaszosan lezárják az Astoria és a Blaha Lujza tér között, de a keresztező utcák forgalma biztosított lesz. Az Uránia megállóhelyet 20 méterrel hátrébb helyezik. A kivitelezés várhatóan augusztus 9-ig tart, majd a tervek szerint augusztus 12-től ugyanezen a szakaszon az Astoria felé vezető oldalon lesz burkolatjavítás a buszsávban.

Változik a forgalmi rend a Hungária körúti felüljárón

Augusztus 6-a kedd reggelre virradóra lezárják a Hungária körúti felüljáró M3 bevezető felé vezető oldalán a belső és a középső sávot. A forgalom a külső sávban, illetve a villamospályán haladhat a Rákóczi híd irányába. A lezárás oka az, hogy a körúti felüljárón a szigetelés-, burkolat- és dilatációjavítási munka zajlik majd. Az M3 bevezető felé tartó irányban az eddig lezárt külső sávot átadják a forgalomnak, ugyanakkor a középső és a belső sávot lezárják. A forgalom számára a villamospályán lesz még biztosított a haladás. Fontos még tudni, hogy a felüljárón lévő járda továbbra is le lesz zárva. A gyalogosok a felüljárón az 1-es villamossal juthatnak át. Kerékpárral a Vágány utca – Dózsa György út – Állatkerti körút útvonalon lehet eljutni a Róbert Károly körút felől a Városligetbe tanácsolja a Budapest Közút.

És ha már 1-es villamos, azt is felújítják

A villamospálya karbantartása miatt szeptember 1-jéigig a Népliget és a Stefánia út között buszsávot jelöltek ki. Ezen a szakaszon az 1-es villamos helyett pótlóbusz jár a Népliget és a Puskás Ferenc Stadion között. Vagyis az 1A villamos nem közlekedik majd. A 918-as éjszakai autóbusz 23.53-kor induló járata viszont változatlanul meghosszabbított útvonalon, a Népliget és Óbuda, Bogdáni út között közlekedik.

"zöld tálib"
A Margit híd kerékpársávjára ráfér az új burkolat Fotó: Markovics Gábor

A Margit körúton is folytatják az útfelújítást

Augusztus 5-e hétfőtől nagy felületű aszfaltozást végez a Budapest Közút a Margit körúton a Margit híd budai hídfője és a Török utca között a Széll Kálmán tér felé vezető irányban. A kivitelezés ideje alatt forgalomkorlátozásra kell készülni. Az aszfaltmarást követően mintegy 1200 négyzetméteren két rétegben újul meg a burkolat a Margit körúton. Az aszfaltozásra két ütemben kerül sor: augusztus 5-től a házak felőli szélső sáv lesz zárva a budai hídfőtől a Török utcáig, illetve a Frankel Leó úti kereszteződés után a középső sáv is a Török utcáig. A munkaterület mellett egy forgalmi sáv lesz csak használható. A sávzárás miatt elsősorban csúcsidőszakokban a korábbinál is nagyobb torlódás várható a hídon, ezért más útvonal választását javasolják. A munkavégzés várhatóan két hétig fog tartani.

A Sziget Fesztivál miatt itt lehet fennakadásra számítani

Augusztus 7., szerda és 12., hétfő között rendezik meg a Sziget Fesztivált a fővárosban, a rendezvénynek az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az Óbudai-sziget ad otthont. A rendezvény miatt lezárják augusztus 15-én, csütörtökön 20 óráig a budai alsó rakpart északi szakaszát a Mozaik utca és a bevásárlóközpont parkolója között. (Az Óbudai-szigetet már korábban lezárták.) A fesztiválhelyszín környékén – különösen a Mozaik utcánál – jelentősen megváltozik a forgalmi rend, illetve a megszokottnál jóval több gyalogosra kell számítani. Augusztus 5., hétfő és 13., kedd között naponta 13 órától hajnali 3 óráig időszakosan lezárják a budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Margit híd között, továbbá a Mozaik utcát is. A fesztivál ideje alatt a Szentendrei úton a délutáni és az esti órákban a szokottnál jóval erősebb forgalom várható. A rendezvény miatt a 226-os autóbusz is rövidített útvonalon, a Nyugati pályaudvar és Aquincum között közlekedik. Augusztus 15-ig pedig a H5-ös HÉV egész éjszaka közlekedik a Batthyány tér és Aquincum között írja a BKK.

Egyéb lezárások Budapesten

  • Augusztus 15-ig lezárják a pesti alsó rakpartot hétköznapokon a Lánchíd és az Erzsébet híd között, hétvégente a Margit híd és az Erzsébet híd között, mert átadják a gyalogos- és kerékpáros-forgalomnak.
  • Augusztus 31-ig lezárták a Fogarasi úti felüljárót felújítás miatt. A lezárás ideje alatt csak a BKK-autóbuszok és a megkülönböztető jelzést használó járművek hajthatnák át.
  • A Budakeszi úton augusztus 08-ig a Szép Juhászné út közelében egy hosszabb szakaszon félpályás lezárásra kell készülni, mert burkolatot javítanak. A váltakozó irányú áthaladást jelzőlámpa irányítja.
  • A H8-as HÉV augusztus 6–18-ig a következőképp közlekedik: augusztus 6-ától 11-éig csak az Örs vezér tere és Mogyoród között; augusztus 12-étól 18-áig csak az Örs vezér tere és Gödöllő, Erzsébet park között. A kimaradó szakaszokon pótlóbuszok közlekednek – írja a MÁV-HÉV.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás