Egy apuka úgy gondolta, szépen lebarnult, most 7 százalék esélye van túlélni

Néhány egyszerű hétköznapi tünet utalt arra, hogy nagy bajba került az édesapa.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.08.05.
Módosítva: 2024.08.05.
bőrrák barnulás fáradság édesapa

Amikor David Slater a szokásosnál is fáradékonyabb lett, elsőre nem gondolt semmi rosszra. Az apuka nemrég sikeresen lefogyott a célsúlyára, és mellé szépen lebarnult. Így mindenki számára azt a benyomást keltette, hogy egészséges. De alig négy hónappal később hasnyálmirigyrákkal diagnosztizálták, és mindössze hét százalék az esélye annak, hogy megéli a következő öt évet. 

Fotó: Pexels/Karolina Grabowska (Képünk illusztráció)

„Szívszorító volt értesülni a hasnyálmirigyrákról, mivel a prognózis nagyon rossz. Hallottam a hasnyálmirigyrákról, mielőtt apát diagnosztizálták, de nem sokat tudtam róla, ahogyan azt sem, hogy a rákfajták közül ez az egyik legrosszabb” – kezdte a lánya. 

A sebészek először nem voltak biztosak abban, hogy meg tudják-e operálni. Ám később mégis bevállalták a 10 órás műtétet, ami attól eltekintve, hogy sikerrel zárult, David számára egy hónapnyi kórházi lábadozást hozott, ugyanis belső vérzése lett. 

A műtét után hat hónapig kemoterápiát is kaphatott volna, de úgy döntött, hogy ezt elutasítja, hogy élvezhesse az életet. 

„Apám hasnyálmirigyrák-túlélő. Olyan szerencsések vagyunk, hogy velünk van, és ezt nem akarom természetesnek venni. Szeretnék segíteni a dolgok megváltoztatásában, hogy más családok is olyan helyzetbe kerüljenek, mint mi, és szeretteik túléljék” – tette hozzá hálásan a lánya, Lucinda. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás