„Az orvosok szerint a babám meg fog halni” – Minden érintés halálos lehet a gyermeknek, szülei még a karjaikba se tudják venni

A szülők megoldásokat keresnek.



Megosztás
Szerző: L.A.
Létrehozva: 2024.08.02.
betegség életveszélyes baba

Uzziah Bowman, aki alig több mint egyhetes, epidermolysis bullosával született – egyike annak a mindössze félmillió csecsemőnek, aki a világon ebben a betegségben szenved. Tragikus módon a bőre annyira törékeny, hogy a szülei nem tudják a karjaikba sem venni.

kisbaba, baba, lövés
Fotó: unsplash.com

Szülei, Jade  és Lee most az ágya mellett virrasztanak, míg az orvosok másodvéleményére várnak, hogy elég stabil lesz-e a gyermek állapota ahhoz, hogy elvégezzenek rajta egy élethosszabbító műtétet. Az orvosok ugyanis csak néhány hónapot adtak a babának, mert úgy vélik, lehet, hogy törékeny állapota miatt nem élné túl a műtétet.

Most Lee és Jade kétségbeesetten próbálnak olyan szülőket találni, akik hasonló cipőben járnak, hátha lenne rá megoldás, hogy gyermeküket ne veszítsék el.

Uzziah súlyos eset. Ilyenkor nem sok esélye van a normális életre. Az orvosok szerint a babám meg fog halni, a karácsonyt sem biztos, hogy megéri. Reméljük, hogy még időben lesz valami megoldás

– mondta Lee.

Jade nyolc és fél héttel korábban szült császármetszéssel. Már születésekor is sok problémája volt a kicsinek, például a köldökzsinórral a nyaka köré csavarodva jött világra, a jobb hallójárata hiányzott, és foltok voltak a karján, lábán, nyakán. A bőrproblémákról aztán kiderült, hogy a ritka genetikai betegség okozza. A kicsi bőr így annyira érzékeny, hogy egyből súlyos sérülései lesznek, ha hozzáér valami. Hólyagok alakulnak ki a testén, és a hőség pedig csak súlyosbítja ezt az állapotot.

Az orvosok minden tőlük telhetőt megtesznek Uzziah-ért, ahogy a szülők is, de nem tudni, mennyi ideje lehet hátra így a gyermeknek – írja a The Sun.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás