Orbán Viktor Törökország elnökével tárgyalt, a magyar békemisszió támogatását kérte

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Washingtonban tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel a magyar békemisszióról – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.



Megosztás
Szerző: B.
Létrehozva: 2024.07.10.
Módosítva: 2024.07.10.
békemisszió erdogan Orbán Viktor tárgyalás

A tárgyaláson megvitatták az orosz–ukrán háború ügyét. Orbán Viktor a magyar békemisszió támogatását kérte arra tekintettel, hogy a konfliktusban Törökország volt az eddigi egyetlen sikeres közvetítő – olvasható a közleményben.

ORBÁN Viktor; ERDOGAN, Recep Tayyip
Orbán Viktor Törökország elnökével tárgyalt Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A legfontosabb téma persze az orosz–ukrán háború volt, amely ahogyan az várható volt, minden eddiginél brutálisabb, új szakaszába lépett. A Napnál is világosabb, ha véget akarunk vetni a szenvedésnek, békére, békekezdeményezésre lesz szükségünk

– mondta Orbán Viktor. Hozzátette: Törökország már a háború során bebizonyította, hogy a béketeremtés megkerülhetetlen szereplője.

Erdogan elnök úr volt az egyetlen sikeres államférfi, aki tető alá tudott hozni egy orosz–ukrán megállapodást a Fekete-tengeri gabonaszállítások ügyében

– fogalmazott a magyar miniszterelnök, aki arra kérte Erdogan elnököt, hogy támogassa a békemissziót.

A háborúzó felek álláspontja továbbra is messze van egymástól, de ha a béke barátai összefognak, együttes erővel megtehetjük a következő lépést a béke irányába.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás