Orbán Viktor: A béke lesz a középpontja a magyar uniós elnökségnek

Magyarország miniszterelnöke interjút adott az M1-nek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.07.02.
Módosítva: 2024.07.03.
Orbán Viktor interjú Az Európai Unió Tanácsának magyar elnöksége

Európa békéhez történő közelebb vitelét nevezte Orbán Viktor miniszterelnök a magyar uniós elnökség legnagyobb lehetőségének az M1 aktuális csatornán hétfő este sugárzott interjúban.

VOLF-NAGY Tünde; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor Brüsszelben adott interjút az M1-nek (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A kormányfő – aki azt követően adott interjút Brüsszelben, hogy az ügyvezető belga miniszterelnöktől hétfőn átvette az Európai Unió soros elnökségét – azt mondta, Európa legnagyobb gondja ma az orosz–ukrán háború, ez a következő időszak legfontosabb kérdése is. De ha Európa jövőjéről gondolkodnak, az amerikaiakat nem lehet kihagyni – közölte.

Orbán Viktor elmondta, az amerikai elnökjelöltek vitájában a konzervatív vagy republikánus elnökjelölt, Donald Trump világosan megmondta, ő 24 órán belül véget fog vetni a háborúnak, ha ő győz, akkor minimum tűzszünet lesz.

Ezért Európának fel kell készülnie erre a helyzetre

– jelezte a magyar miniszterelnök.

A Fidesz elnöke a magyar, osztrák és cseh részvétellel megalakult Patrióták Európáért frakciószövetséget egy olyan összeurópai, jobboldali és hazafias politikai szerveződésként jellemezte, amely a békét, a rendet, a biztonságot és a fejlődést képviseli, és amely gyorsabban lesz „nagy parlamenti képviselői csoport, mint azt most bárki gondolná”.

Még négy-öt nap, és sokan fognak meglepődni

– jegyezte meg Orbán Viktor hozzátéve, hogy július 8-án lesz az alakuló ülésük, és a csatlakozását már bejelentő portugál Chega mellett hamarosan egy olasz párt is csatlakozik.

Nézd meg a teljes interjút!

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás