Katasztrofális hírrel indul a nap: összedőlt egy falusi épület, 22 diák meghalt

Felfoghatatlan tragédia történt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.07.15.
Módosítva: 2024.07.15.
gyerek tragédia iskola

Ideális esetben egy oktatási intézmény az a hely, ahol a gyermek a legnagyobb biztonságban van. Ez az a hely, ahol minden a fiatalok jóllétéért működik, hogy szellemi és fizikai épségben tartsák őket. Sajnos azonban vannak olyan országok, ahol nem tudják biztosítani azt, hogy megfelelő körülmények között járjanak a kicsik iskolába. Nigériában most rettenetes tragédia történt. 

Az iskola nem mindenhol biztonságos 

A nigériai Busa Buji egy kis falu, ahol most minden lakos összeomlott, és ott próbálnak segíteni, ahol csak tudnak. A helyi iskola ugyanis összedőlt, így nagyon sok gyereket temettek maguk alá a romok. A kétemeletes épület hatalmas károkat okozott. A hatóságok és a helyiek azonnal megkezdték a mentést, sajnos azonban 22 diák holttestét emelték ki. Az áldozatok diákok, közülük sokan 15 évesek, vagy még annál is fiatalabbak. 

A hatóságok most arra kötelezik a kórházakat, hogy biztosítási fedezet, fizetés nélkül lássák el a gyerekeket. Megindult a nyomozás, és jelenleg annyit lehet tudni, hogy az iskola szerkezete gyenge volt, instabil, ráadásul a folyópart melletti helyezkedése is hozzájárult az összedőléshez. Nigériában egyébként idén ez már a sokadik eset – írja a Metro

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás