Kitört a bikini forradalom a Balatonon – Galéria

Ha van előnye a kánikula beköszöntének, akkor mindenképpen ezek közé tartozik, hogy előkerülnek a bikinik.



Megosztás
Szerző: GUY
Létrehozva: 2024.06.22.
Bikini hőség balaton strandszezon nyár

A bikini olyan női fürdőruha, mely két részből áll: az egyik a melleket, a másik az ágyékot és a feneket takarja, a kettő között szabadon hagyva a testet – írja a Wikipedia.

Az évek múlásával egyre kevesebbet takarnak a két részből álló női fürdőruhadarabok Fotó: Armin  Rimoldi / Pexels

A modern bikinit Louis Reard mérnök mutatta be Párizsban, 1946. július 5-én. Ez a formabontó női ruhadarab a Marshall-szigetek egyik részéről, Bikini-atollról kapta a nevét. A Bikini megalkotója szerint ugyanis a ruhadarab az ott végrehajtott kísérleti atomrobbantásokhoz hasonló hatást válthat ki a férfiakból.

A mai napig tartó töretlen népszerűsége ellenére a bikini sikertörténete döcögve indult: tizenöt évbe telt, amíg az Egyesült Államokban is sikerült elfogadtatnia magát a ruhadarabnak. 1951-ben még a Miss World szépségversenyről is száműzték a bikinit, amelynek az igazán nagy áttörést Roger Vadim 1957-es filmje, az És Isten megteremté a nőt… hozta meg. Ez volt az első film a mozikban, amelyben Brigitte Bardot a világon első színésznőként bikiniben jelent meg a vásznon.

A ruhadarab természetesen a magyar tenger partjának is elmaradhatatlan látványeleme. Már a 60-as években megjelent, igaz, akkor még meglehetősen szelíd viseletnek számított a maiakhoz képest, sokat takarva a női testrészekből. A 2000-es évektől azonban már együtt haladt a világtrendekkel, mint azt fotóink is bizonyítják. 

A képre kattintva megnézheti galériánkat, hogy miként fejlődött a bikini az évek, évtizedek múlásával.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás