Végre elrendelték az ágyi poloska irtást a rákoskeresztúri iskolában, íme a szülők reakciója

Megrendelték az ágyi poloska írtást a rákoskeresztúri iskolában, amiről megírtuk, hogy jó ideje hiába vesződnek a szülők a fertőtlenítéssel, az iskolából a gyerekek újra hazaviszik az élősködőt. A szülők azonban továbbra sem elégedettek, ugyanis szerintük nem elég csak az épület alsós szárnyát fertőtleníteni, mert a rovar gyorsan terjed.



Megosztás
Szerző: M. N.
Létrehozva: 2024.06.08.
elterjed ágyi poloska fertőtlenít gyerek iskola

Ahogyan azt a Metropol elsőként megírta, ágyi poloskák lepték el az egyik XVII. kerületi iskolát. A szülők tömegével fordultak lapunkhoz, mert elmondásuk szerint senki sem segített nekik megszüntetni a fertőzést. Cikkünk megjelenése után azonnal elrendelték az irtást, de van vele egy kis probléma… 

Világszerte elterjedt, sok problémát okozó házi kártevő az ágyi poloska  Fotó: TinoFotografie / Shutterstock

Az iskolatáskát se vihették haza

Lapunknak több szülő is elmesélte, hogy bő egy éve szenvednek az ágyi poloskáktól, amit mindegyik gyerek haza is vitt magával. Mint mondták, hiába irtják ki otthon, ha úja és újra hazahozzák magukkal a gyerekek a vérszívókat. Az iskola végül úgy határozott, hogy a gyerekek sem az iskolatáskát, sem a könyveket nem vihetik haza magukkal. Ám ezzel sem sikerült megfékezni a fertőzést, hiszen ez a gyorsan szaporodó rovar megbújik a ruha redőiben, láthatatlan marad a bőrön, könnyen átkerül egyik helyről a másikra.

Senki se viheti haza a táskáját és a könyveit se. Így lapokat hordanak magukkal, azon csináljuk meg a házi feladatokat. A szülők járnak fénymásolni, ha valamilyen anyagot meg kell tanulni vagy egymásnak írunk. A gyerekek ülőpárnáit is kidobálták az iskolában… Korábban elrendeltek egy irtást, de akkor csak az érintett tantermet fertőtlenítették, pedig az egész iskolában elterjedt a poloska. Így semmit sem ért az intézkedés 

- nyilatkozta korábban egy anyuka. 

Önkormányzati háztömbből indult a fertőzés

A szülők szerint egyértelmű, hogy honnan indult a fertőzés. 

Van egy önkormányzati háztömb, ahonnan több gyerek is jár az iskolába. Onnan indult a poloska invázió. Ha mi otthon ki is irtjuk és ők nem, akkor újra és újra vissza fogják hozni az iskolába. Már egy éve könyörgünk, hogy tegyenek valamit. Nekem már a munkám is majdnem ráment, mert így nem engedtek be dolgozni

– mondta a szülő. Lapunknak korábban telefonon az igazgatónő is megerősítette, hogy az önkormányzati háztömb lehet a gócpont. 

Ezt a tájékoztatást kapták a szülők Fotó: olvasói

Újabb irtást rendeltek el

Cikkünk megjelenése után úgy döntöttek, hogy ismét szükség van az iskola fertőtlenítésére. Azonban ezzel van a szülőknek ezzel egy kis problémája.

Kaptunk egy tájékoztatót, melyben leírják, hogy ágyi poloska irtás lesz az iskolában, de csak az alsós szárnyban. Ezzel az az egy probléma van csak – amit már többször is elmondtunk –, hogy ez a bogár nem marad meg egy tanteremben! Az egész iskolát fertőtleníteni kellene, de ez megint nem történik meg! Ugyanaz lesz az eredménye, mint a múltkorinak…

 - zárta felháborodva az egyik szülő.

Lapunk az ügy miatt korábban megkereste az iskola igazgatónőjét, aki végül telefonon keresztül vette fel a kapcsolatot kollégánkkal. Ám végül úgy döntött, hogy az ügyben nem kíván nyilatkozni. 

Élősködő házi kártevő

Az ágyi poloska a rovarok osztályának félfedelesszárnyúak rendjébe, ezen belül a poloskák alrendjébe és a vérszívó poloskák családjába tartozó faj. Eredetileg a denevérek külső élősködője volt, később pedig az ember és egyes háziállatok (pl. baromfi, házigalamb) vérszívójává is vált. Világszerte elterjedt, sok problémát okozó házi kártevő.


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás