„Egy életre elegem lett” – Hegyimentők hoztak le egy sérült nőt a Börzsönyből

Ibolya túrázás közben sérült meg, a hegyimentőknek kellett lehozniuk. Most megható szavakkal mondott köszönetet megmentőinek.



Megosztás
Szerző: B. T.
Létrehozva: 2024.06.27.
Módosítva: 2024.06.27.
Börzsöny hegyimentő Börzsöny Hegyimentő Szolgálat mentés hála

Egy életre elvette a kedvét a hegyi túrázástól egy középkorú nőnek a Börzsöny magaslata. Az asszony hétfőn (június 24.) egy nagyobb társasággal, még jókedvűen indult meg a Szent Mihály-nyereg felé. Ekkor még nem sejtette, hogy visszafelé már nem a saját lábán, hanem a hegyimentők segítségével fog lejutni. 

A hegyimentők azonnal Ibolya után indultak, a megmentett asszony hálásan mondott köszönetet nekik 
Fotó: Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat

Ibolyának útközben kiment a bokája, amit azonban ekkor még nem tartottak veszélyesnek, így folytatták útjukat. Mint később kiderült, ez rossz döntés volt, a csúcsra érve ugyanis bizonyossá vált: önerőből nem fog tudni lejutni. Ekkor tárcsázták a hegyimentőket, akik azonnal a bajba jutott asszony segítségére siettek.

A segélykérő elmondta, hogy egy 7 fős társasággal túráznak, és az egyik túratársuk, egy középkorú hölgynek a Szent Mihály-nyereg felé gyalogolva kiment a bokája. Rossz döntést hoztak, mert gyalogoltak tovább a Szent Mihály- hegyre, onnan pedig le a sárga + jelzésre és elindultak a Kittenberg út kereszteződése feléközölte a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat. Ezután tárcsázták a hegyimentőket, akik azonnal riadóztatták a tűzoltókat és az Országos Mentőszolgálatot is. Ők készenlétben vártak lent, míg a hegyimentők felkerekedtek, és először fent ellátták a sérültet, végül közös erővel leszállították, ahol átadták a mentősöknek. Az asszony a történtek után hálás szívvel mondott köszöntet megmentőinek:.

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, összehangolt munkátokat, hálával tartozom. Szerencsére nincs törés, rándulás van. Pihentetnem kell és kaptam bokarögzítőt. Nektek köszönhetően, hogy ennyivel megúsztam

 – köszönte meg a hegyimentők posztja alatt a korábban megmentett sérült, Ibolya. 

Nem gondoltuk, hogy így végződik a 10 kilométeres Malomkör túra. Nem volt feltüntetve, hogy ilyen részeken kell mennünk

 – szögezte le Ibolya. Azt is hozzáfűzte: a kellemetlen élményei után bizonyosan felhagy a túrázással.

De a túrázasból egy életre elegem lett. Nem is tudom, mit csináltunk volna, ha nincsenek a fiúk, akik vigyáztak rám, hogy lejussak a hegyről. Mindenképp támogatni kell a munkájukat

 – jelentette ki határozottan.

Úgy tudjuk, hogy a nőt ezután a váci kórházba szállították, ahonnan később hazaengedték. 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás