Halálmadár tartja rettegésben a budapestieket több kerületben – Lelepleztük

A rejtélyes állat éjjelente csap le gyanútlan áldozataira, akik utána órákon át szenvednek tőle.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.14.
Módosítva: 2024.06.14.
rejtély álmatlanság éjszaka madár

A Metropol korábban beszámolt róla, hogy milyen szokatlan hangokat hallanak az ott élők Budapest több kerületében, többek között a Havannán és Újpalotán is. Most azt is kiderítettük, hogy kihez, egészen pontosan mihez tartozik a szokatlan, nyugtalanító jelenség.

A halálmadár, avagy halálbagoly rengeteg embert kínoz éjjelente Képünk illusztráció/Fotó: Pexels

Korábban olyan találgatások születtek a sípoló hang kapcsán, melyet az éjszaka közepén lehet hallani, hogy valaki szórakozik vagy valamilyen riasztóból származik. Olyan is akadt, aki vette a bátorságot, hogy egymaga induljon útnak az éjszaka közepén, de hiába, a hanghoz közeledve az ugyanis abbamaradt.

Próbáltam beazonosítani a hang forrását, de nem sikerült. Hiába keresgéltem az utcán sétálva, hogy mi lehet az és pontosan melyik házból jöhet

– árulta el egy havannai férfi, aki már rosszul van attól, hogy valahányszor felébred az ismétlődő sípolásra, nem tud visszaaludni.

Én máshol lakom, de kb. 2 évig azt hittem rá, hogy valamilyen riasztó hangja, de csak nyáron

– mondta egy XVIII. kerületi, akit azóta kevésbé idegesít a hang, mióta tudja a forrását.

Most eláruljuk, hogy az idegtépő hang egy halálmadárhoz tartozik, mely egy jellemzően éjszaka vadászó bagolyféle. Az állat hangját volt, aki 2 éven át nem tudta beazonosítani, de miután rájött, hogy mihez tartozik, már nem találta annyira irritálónak.

„Én egy másik kerületben lakom és eddig fogalmam sem volt róla, mi lehet ez” – mondta a gyakori vendégről egyikük, míg egy másik szerint:

Ezt a hangot hallom én is Pestszentimrén. Rá nem jöttem volna, hogy mi ez, csak tippeltem, hogy hátha valami madár.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás