Rejtélyes sípoló hang teszi tönkre a budapestiek életét több kerületben: ez lehet a hang forrása

A Havannán és Újpalotán is napok óta hallani lehet a furcsa, ismétlődő zajt. Egyre többen panaszkodnak a rendkívül idegesítő hangra.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.13.
Módosítva: 2024.06.13.
zaj hangzavar hangos probléma éjszaka

Elárasztották a közösségi oldalakat a különös sípolásokról szóló bejegyzések. Egyre több kerületben panaszkodnak arra, hogy az éjszaka közepén egy furcsa, ütemszerű, ismétlődő, élesen sípoló hangra ébrednek fel. Ezután pedig hiába próbálkoznak, már nem tudnak visszaaludni.

szirénapróba
Egyesek szirénára, mások riasztóra gyanakodnak Képünk illusztráció/Fotó: Getty Images

Budapest több kerületében is hasonlóról számoltak be az ott élők, például a Havannán és Újpalotán. Felmerül a kérdés, vajon van-e bármi összefüggés az egyes esetek között? Valaki szórakozik vagy teljesen másról van szó? Összegyűjtöttük az érintettek találgatásait, melyek közül egyik meglepőbb volt, mint a másik.

Valaki vagy valami már a sokadik éjjel, szakaszosan, két tónusú hanggal szól, közel a lakótelephez. Ha egyszer felébredsz rá, többé tuti nem tudsz visszaaludni

– számolt be róla egyikük, aki azóta is keresi, hogy mit hallhat éjjelente.

Próbáltam beazonosítani a hang forrását, de nem sikerült. Hiába keresgéltem az utcán sétálva, hogy mi lehet az és pontosan melyik házból jöhet

– tette hozzá a havannai lakótelepen élő férfi. Olyan is akadt, aki nem ennyire kedvesen kereste az idegesítő hang forrását:

Mi ez a hang? Kihez tartozik? Olyan szívesen elmagyaráznám, neki, hogy mit kezdjen a kütyüjével, ami kiadja!

Többen azt kezdték el találgatni, hogy mi lehet ez és miért lehet, hogy általában nyáron hallani a zajt, hiszen olyanok is akadtak, akik már évek óta hallják, de mindig csak időszakosan.

Egyesek szerint néhány kuvikhoz tartozhat az idegesítő, éles hang Képünk illusztráció/Fotó: Pexels

A szomszédomban a vakondriasztó ad ki ilyen hangot, de egész nap. Cserébe az összes vakond nálam köt ki

– tudtuk meg a rejtélyes hangról, mely feltehetően valamilyen állaté. Az egyik legjobb tipp ugyanis egy kuvik nevű bagolyféle, mely a nyári időszakban éjjel vadászik. Az ötlet egészen jó, hiszen főként a külső kerületekben, valamint természetközeli részeken hallották a szokatlan sípoló hangot.

Én máshol lakom, de kb. 2 évig azt hittem rá, hogy valamilyen riasztó hangja, de csak nyáron

– mondta egy XVIII. kerületi, akit azóta kevésbé idegesít a hang, mióta tudja a forrását.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás