Utcára kerülhet a kamasz Krisztián, akinek már csak kilenc év van hátra az életéből

Édesanyjával el kell hagynia a biztonságot jelentő kis házikót, és nem tudják hová költözzenek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.05.25.
duchenne Krisztián Pilis

Nagy bajban van a 15 éves Krisztián és az édesanyja, elveszíthetük a biztonságot jelentő otthonukat.

Nagy bajban van a 15 éves Krisztián és az édesanyja, elveszíthetük a biztonságot jelentő otthonukat Fotó: Bánkúti Sándor

Nem elég, hogy Duchenne-szindrómában szenved, és az orvosai szerint már csak kilenc évet él, de most a lakhatásuk is veszélybe került.

 Sajnos, el kell költöznünk a kicsi házikóból és nem tudom hová megyünk. Nagyon nehéz egy beteg gyermekkel otthont találni. Az anyagi lehetőségeink is korlátok közé szorítanak minekt, és fontos, hogy kerekesszékkel is tudjon közlekedni Krisztián.

- sóhajt fel kétségbeesetten Mária, aki egyedül, a nap 24 órájában gondoskodik beteg gyermekéről.
Krisztián Duchenne-szindrómában szenved. Pilisen, egy nagyon kicsi, mindössze 15 négyzetméteres házban él az édesanyjával, aki minden percét fia mellett tölti.
Krisztiánról 5 éves korában derült ki, hogy súlyos izomsorvadásos betegségben, Duchenne-szindrómában szenved. Állapota folyamatosan romlik, 9 évesen kerekesszékbe kényszerült.
A kisfiú betegségére öt és fél éves korában figyeltek fel. Fáradékony volt, és nehezen tudott felállni és járni is. A körzeti orvos nem tudta megállapítani a betegségét, és ahogy telt az idő, állapota egyre csak romlott. De Mária nem hagyta annyiban, orvostól orvosig vitte Krisztiánt, míg végül a Heim Pál Gyermekkórházban állapították meg, hogy Duchanne-szindrómában szenved. Azóta állapota egyre romlik. Már nem tud egyedül enni sem, és az iskolát is online végzi.
Az orvosok előre elmondták, hogy milyen lesz a betegség lefolyása, és milyen stádiumokban fog a kisfiú leépülni. Sajnos, igazuk lett és 8 évesen már kerekesszékbe került, pont a születésnapja előtt. Édesanyja a nap minden percét vele tölti.

Most nagyon kétségbe vagyok esve, hogy lesz a továbbiakban. Az utcára mégsem mehetünk. 

-sóhajt fel Mária, aki csak álmodni tud arról, hogy legyen egy saját kis házuk, ami közel van Budapesthez, így, ha szükséges, gyorsan kórházba vihetik Krisztiánt.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás