Svédország háborús bejelentése mindenkit bajba sodorhat

A svédek követnék a lengyelek példáját, ami közelebb hozhat egy esetleges atomháborút.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.05.17.
Módosítva: 2024.05.17.
Orbán Viktor atomháború Brüsszel

A nyugati vezetők napról napra tesznek olyan kijelentéseket, amelyek közelebb sodorhatják a világot egy világháborúhoz, az pedig nagy valószínűséggel az atomháborút is magában foglalja. A háborús pszichózisban szenvedő nyugati kormányfők úgy viselkednek, mintha nem értenék meg, hogy egy atomháború akár az emberiséget is kiirthatja a Föld felszínéről.

atomfegyver
 

A 80 évvel ezelőtt – a mostaninál jóval szerényebb fegyverekkel – vívott második világháború több mint 60 millió ember halálát okozta. Egy XXI. századi világháborúban már lehetséges, hogy nem a halottak, hanem a túlélők számát egyszerűbb lenne meghatározni. Nyugaton mégis úgy emlegetik ennek a háborúnak a lehetőségét, mintha egy elkerülhetetlen dolog lenne a kontinensünk számára. 

Most legutóbb például a svéd miniszterelnök közölte, hogy – akárcsak Lengyelország – ők is hajlandóak atomfegyvert telepíteni az országuk területére, ha kitörne a háború. 

Orbán Viktor: Akkor lesz béke, ha Brüsszelben változás lesz

Nem állunk jól a béke terén, mert Brüsszel a háború lázában ég, és arrafelé minden a háború körül forog, pedig Magyarország szerint mindennek a béke körül kellene forognia

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök korábban a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő szerint eltelt két év, a háborúval kapcsolatos ukrán és nyugati remények nem teljesültek, a háború továbbra is nyitott, százezrek meghaltak, gyakorlatilag öldöklés folyik a fronton, és nem látni a konfliktus végét

Ezért azon kellene dolgozni, hogy a háborúnak minél hamarabb vége legyen.

A júniusi választások tétje: háború vagy béke

Amint azt már említettük, a nyugati lapokban egy fél mondat erejéig sem merül fel a béketeremtés lehetősége, a teljes nyugati közhangulatot a háborús pszichózis uralja. Pedig az emberek többsége ott is békét szeretne. Ezért is mondják azt a békepárti erők, hogy Európa vezetésében változásra van szükség, aminek mérföldköve lehet a június 9-ei európai uniós választás. 

Orbán Viktor a kampánykörútjának állomásain gyakran elmondja a jelenlévőknek, hogy a soron következő választás tétje: háború vagy béke.

Az a kérdés, hogy ez a többség kinyitja-e most a szemét, és ha kinyitotta a szemét, akkor elmegy-e szavazni, és hajlandó-e a békére szavazni. Ha ez a többség a békére szavaz, akkor ennek a többségnek végül is érvényesülni fog az akarata. Ez az európai választás tétje, és ez nemcsak Brüsszelben igaz, meg Párizsban, meg Berlinben, meg Bécsben, hanem ugyanez a tétje a dolgoknak Nyíregyházán meg Nagykállón is

– jelentette ki Orbán Viktor a nyíregyházi látogatása során. 

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás