Különleges Fradi-relikviákat gyűjt a mulatós zenész – Galéria

Dibusz Dénes kesztyűjét és Lipcsei Péter mezét is megszerezte az egyik legfanatikusabb Fradi-szurkoló. István a civil életben mulatós zenész, és egy vendéglőt is üzemeltet.



Megosztás
Szerző: Kóré Károly
Létrehozva: 2024.05.20.
Fradi szurkoló fanatikus mez

Egyedi mezgyűjteménnyel büszkélkedhet Torják István, a mulatós zene ünnepelt alakja. A Hidvégi Band frontembere, a viszneki vendéglős gyerekkora óta lelkes Fradi-szurkoló, és büszke rá, hogy egykor a legendás vezérdrukker, Hypós Feri szektorában skandálta a rigmusokat.

Fradi relikviákat gyűjt a tulaj
István büszkén őrzi id. Lisztes Krisztián mezét  (Fotó: rp)

Istvánnal a vendéglőjében találkoztunk. Jó néhány bekeretezett mezt a sörözője falán tart kifüggesztve.

A mezek, sálak, labdák és egyéb relikviák többségét árverésen szereztem be, de persze akadnak darabok, melyeket egyedi módszerrel. Dibusz Dénes meze például úgy került hozzám, hogy egy kapus ismerősömmel fogadtam, hogy hány gólt tudok neki rúgni 11-esből. Úgy állapodtunk meg, ha többet sikerül, mint ő gondolta, akkor a következő mérkőzésen lekönyörgi róla nekem

nevetett a nem titkoltan fanatikus szurkoló, és hozzátette: aligha mondhatják el sokan magukról, hogy bármikor felhúzhatják Dénes, a Fradi és a magyar válogatott kapusa kesztyűjét, de ő bizony ebben a kitüntetett helyzetben van. Hogy szavát igazolja, meg is mutatta nekünk a kézvédőt, miközben a tízéves gyermeke lelkesen bólogatott. Stefan természetesen örökölte édesapja szenvedélyét, és elárulta: egyetlen lila színű ruhadarabja sincs.

Fradi relikviákat gyűjt a tulaj
Egy egész asztalt beterít a gyűjtemény (Fotó: rp)

„Ez a kesztyű nekem is jól áll” – mosolygott a fiú, aki egyébként Pásztón rúgja a bőrt.

István nem sajnálja a pénzt, ha egy igazi ritkaságot megszerezhet. Az idősebb Albert Flórián mezét egymillió forintért készül megvásárolni. Ugyan az aranylabdás játékos neve hiányzik róla, de a legendás csatár szintén focista fia és felesége is igazolta a sportruházat eredetiségét.

Többen is megkérdezték már, hogy mi motivál a gyűjteményen gyarapításakor. Eleinte elsősorban az adományozás lehetősége lelkesített. Hívő ember vagyok, és azon vagyok, hogy ha már a jóistennek hála megtehetem, hogy segítsek a rászorulókon, meg is tegyem. Idősebb Lisztes Krisztián két meze, Lipcsei Péter és Böde Dani meze is úgy került hozzám, hogy egy alapítványon keresztül 670 ezer forinttal támogattam szegény gyermekek kijutását egy Montenegró elleni mérkőzésre

 – árulta el István, aki fiatalon, még az FTC előző stadionjában mindig a legendássá vált 2-es szektorban szurkolt. Ha viszonylag távolról is, de ismerte a csoport akkori vezérszurkolóját, Hypós Ferit. 

„Egész Európa rettegett tőlünk. Persze nem arra kell gondolni, hogy bárkit is megtámadtunk, mi általában csak védekeztünk. A 2-es szektor a kapu mögött elhelyezkedő B-középtől teljesen elkülönült, de rivalizálás nem volt köztünk. Azt is el kell mondanom, hogy én már senkit nem nevezek kápónak, számomra ugyanis az igazi vezér csakis Hypós Feri, illetve Birkás Tibor volt” – szögezte le István, aki arra kérdésre is tud válaszolni, hogy vajon mi lehet a máig élő Hypós-legenda titka. 

Feri őszinte ember volt, és a fülcimpájától, vagy inkább a fején levő milliméteres hajtól a kislábujja hegyéig vérbeli fradista volt. Ami a pályán Simon Tibi volt, az volt a lelátón Hypós Feri. Mindenki tudta, hogy ő a főnök, mi pedig háromezren jó katonák voltunk. Tettük a dolgunkat. Nem véletlen, hogy annak idején a szurkolók együtt poharaztak a játékosokkal a Nagyvárad Borozóban

A fotóra kattintva megnyílik a képgaléria!

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás