„A jelenlegi Fradi erősebb a tavalyinál” – Knézy Jenő a zöld-fehérek BL-esélyeiről beszélt

Lévén örök optimista alkat, a sportriporter Knézy Jenő abban bízik, hogy a Ferencváros az új kiírású Bajnokok Ligájában többre viszi a tavalyinál.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.05.16.
Módosítva: 2024.05.16.
labdarúgás Knézy Jenő BL FTC

A Ferencváros a 2020-2021-es sikeres főtáblás kiírás óta évről évre nekirugaszkodik a Bajnokok Ligája csoportkörnek. Knézy Jenő sportriportert arról kérdeztük, hogy ősszel elérhető-e a csoportkör?

Tavaly márciusban a budapesti Puskás Arénában, a Fradi ellen láthattuk a most világszerte csodált "verhetetéen" Leverkusent
Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

– Ez a felvetés arra utal, hogy a mostani Ferencváros ütőképesebb-e a tavalyinál? Nos, úgy érzem, igen, amit bizonyít a megszakítás nélkül hatodik, összességében kiérdemelt 35. bajnoki címe. A jelenlegi klubvezetés új csapaterősítési elvek mentén alakítja a játékosállományt, azaz nem csak alkalomadtán fektet be új és új labdarúgók megvásárlásába – fogalmazott Knézy. – Számos kritika éri a zöld-fehéreket, mondván, hogy kevés a magyar játékos az együttesben. Nos, éppen talán a legfontosabb poszton, a kapusén mindenesetre Dibusz Dénes üdítő jelenség. Nem fog rajta az idő, és bár előtte elég gyakori a védelem változtatgatása, azért szilárdan áll a vártán.

A közkedvelt tévériporter a középpályán Mohammed Abu Fanit nevezte alapembernek, aki szemre is látványosan, s ami fő, okosan osztogatja a labdákat, az ő dirigálásától függ sok minden a nyári selejtezők során.

Ha átmenti a mostani formáját, akkor a következő szezonban is a Fradi hasznos tagja lesz. Elöl pedig Varga Barnabás Paksról történt megvásárlása nyerő húzás volt.

Knézy Jenő emlékeztetett rá, Kubatov Gábor klubelnöknek tavaly voltak ellenérzései, mert úgy gondolta, Varga esetleg képtelen beilleszkedni az új közegbe.

– Nos, ennek az ellenkezője történt, ráadásul Barna sokat segíthet a válogatottunknak a június 14-én kezdődő németországi Eb-n is. 

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra, és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30 000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás