„Egy igazi, tőkeerős családi gazdaságot felépíteni egy emberöltő nem elegendő”





Izgalmas interjút adott Gabnai Csaba, az ország egyik legsikeresebb vállalkozója.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2024.04.22.
Módosítva: 2024.04.22.
interjú vállakozás Békéscsaba Gabnai Csaba

Ha azt halljuk, hogy Fülig Jimmy, Gorcsev Iván, Piszkos Fred, vagy éppen Vanek úr a legtöbbünk szinte azonnal tudja, hogy Rejtő Jenő egyik híres regényalakjáról van szó. Ha pedig azt mondjuk, hogy Gabnai Csaba, akkor a csabaiaknak hasonló gondolatok cikáznak fejükben, mint a fenti illusztris neveket ismerőinek, ám ezúttal egy hús-vér személyről van szó.

Gabnai Csaba
Gabnai Csaba Fotó: Beol.hu

Gabnai ugyanis egy Rejtő-regénybe illő életutat tudhat magénak, hiszen mindig történik valami rendkívüli: a világszinten is elismert sportoló mára már sikeres vállalkozóként dolgozik Békéscsabán. Számtalan ingatlana és szállodája van, azonban még így sem hajlandó pihenni, olyannyira, hogy a szállodák kertjét is ő tartja rendben. 

Gabnai most a Beolnak adott egy interjút, ami igen nagy szó, mert csak ritkán nyilatkozik, legutoljára egy éve volt erre példa.

A hoteleink udvarát és az ingatlanjaim környékét én tartom rendben. Örülök, amikor az érkező vendégek udvarosnak néznek, amikor éppen, mondjuk, a hotelben kapálok. Ez számomra fontos, mert egy vállalkozásnak, az ahhoz kapcsolódó ingatlannak lelke van. És amúgy is, a sorstól kapott szerencsémet, esélyemet igyekszem kemény, alázatos munkával megtartani

– mesélte mások mellett a lapnak.

Elengedhetetlen a generációk összefogása 

A kiváló szakember emellett arról is beszélt, hogy egy sikeres vállalkozást csak a generációk összefogásával lehet létrehozni.

Egy igazi, tőkeerős családi gazdaságot felépíteni egy emberöltő nem elegendő, ahhoz több generáció egymásra épülő, felelős munkája szükséges. Számomra a jövő hónapban induló fejlesztéssel befejeződik egy húszéves cél, mégpedig az, hogy az egyéb beruházások mellett a szálláshelyekkel együtt 100 darab új építésű lakóegységet birtokoljunk

– kezdte majd így folytatta:

Amit egyébként szándékosan nem fogok elérni, mert 99-nél megállítom, egyelőre. Ne érezzem úgy, hogy kész vagyok, és elértem amit elterveztem. A generációs kérdésre visszatérve, ha én egy egyszerű hétköznapi emberként képes voltam a céljaimat követve a nulláról 100-at létrehozni, akkor a második és a harmadik generáció együttesen miért ne hozhatna létre akár 400-500-at is úgy, hogy közben a kisvállalkozói minőségét a vagyoni érték és gazdasági erő ellenére megőrzi, közben megtartja vállalkozói függetlenségét.

A Gabnai Csabával készült teljes interjút ITT olvashatod el!





 





Ezeket olvastad már?
Azt hitte egy fiatal lány, hogy másnapos: kiderült, sokkal rosszabbról van szó

Azt hitte egy fiatal lány, hogy másnapos: kiderült, sokkal rosszabbról van szó

Dermesztő pillanatok: négy UFO jelent meg a tanya felett

Dermesztő pillanatok: négy UFO jelent meg a tanya felett

Nagy retró mese kvíz: felismered mindet?

Nagy retró mese kvíz: felismered mindet?

Megszakad a szív: összeesett és meghalt egy terhes nő, kisfiát sem tudták megmenteni

Megszakad a szív: összeesett és meghalt egy terhes nő, kisfiát sem tudták megmenteni

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás