Új élet várja a csepeli hajléktalant, kitálalt a pesti buszsofőr, Pikó rengeteg embert kilakoltatott





Ezen a hétvégén is összeszedtük a Metropol heti, legolvasottabb cikkeit.



Megosztás
Szerző: G. M.
Létrehozva: 2024.03.17.
Módosítva: 2024.03.17.
Pikó András csepel józsefvárosi Vodafone hajléktalan

Sokakat megérintett Zoltán, és kutyája története: a férfinak régen volt saját lakása, munkája, autója – gyakorlatilag mindene, ami egy átlagembernek. Aztán a sors úgy hozta, hogy mindenét elvesztette, sőt, egyik sorscsapás a másik után érte: a lánya meghalt egy autóbalesetben, az édesanyja pedig rákban, a saját karjai között. Most azonban egy összefogásnak köszönhetően úgy tűnik, hogy a sorsa jobbra fordul: kapott egy lakókocsit. A férfit felkarolta Henni, az Agár fajtamentés csömöri állatmenhelyének vezetője – az ő koordinálásával segítettek rengetegen neki.

Henni próbál mindenben segíteni Zoltánnak Fotó: Bánkúti Sándor

Egy érthető okokból neve elhallgatását kérő budapesti buszsofőrnél betelt a pohár, ezért kitálalt. Egy hét alatt megbukott nagy járatritkítás kérdése – aminek a kapcsán a BKK-vezér „vágásérett pulykának” nevezte a Budapesten közlekedőket, nagy felháborodást kiváltva ezzel – és még mindig a helyén van... A buszsofőr lapunknak elmondta, hogy járatritkítás minden évben van, de úgy oldják meg, hogy az ne derüljön ki. Nem jelentik be, csak gyorsan lecserélik a menetrendet, a járatok ritkábban járnak, és ha minden jól megy, az utasok nem is nagyon tudják, miért kell már megint többet várni a buszra. Most azért volt botrány, mert a szokásosnál több járatot ritkítottak, és még be is jelentették...

A sofőr elárulta: sokszor van járatritkítás Fotó: Fügedi Richárd

Az OTP, a Revolut és a szállítmányozási cégek után most a Vodafone nevében küldenek kamu-SMS-eket a csalók. Ha ilyen üzenetet kapsz, semmiképp se kattints a linkre, mert könnyen adathalászat áldozatává válhatsz. Olvasónk, Bettina március 12-én kapott gyanús üzenetet.

[Vodafone] Pontprogram emlékezteti, hogy a fiókjában lévő 5131 pont a mai napon lejár, használja őket most

– írták az üzenetben, a végén pedig egy furcsa link szerepelt, ami arra hívogatta Bettinát, hogy kattintson rá. Ám a nő nem tette. 

„Természetesen kamu volt az SMS, adathalászat az egész. Már eleve a telefonszám gyanús volt, ráadásul ékezet nélkül volt írva az egész szöveg, ami nem jellemző a szolgáltatóra, ahogy az sem, hogy nem írnak megszólítást és elköszönést sem” – mesélte Bettina, kiemelve azt is, hogy a Vodafone-tól mindig egy konkrét, központi telefonszámról kap SMS-t.

Íme a furcsa üzenet Fotó: Metropol/Olvasói fotó

 





– Negyvenkilenc józsefvárosit lakoltatott ki Pikó András, többeket elhelyezés nélkül. Rekordszámú a jogcím nélküli lakáshasználók száma, csaknem 400. Szintén rekordszámú, 900 darab az üres bérlakások száma – mondta a Metropolnak Kecskeméti László korábbi józsefvárosi vagyongazdálkodási igazgató. Miközben a baloldali polgármester „kitűnő bérlakásprogrammal” kampányol, előző választási ígéreteit sem tartotta be. A józsefvárosi bérlők 2019-ben azért is választották meg Pikó Andrást, mert szentül fogadkozott: senkit nem fog az utcára tenni. Az elmúlt 4,5 év mérlege viszont nem ezt mutatja... 

Pikó András polgármester a védegylet vezetője szerint emberéleteket tesz tönkre Fotó: Kovács Attila

A Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel javasolja Szentkirályi Alexandrát a a Fidesz–KDNP szövetség főpolgármester-jelöltjének. Szentkirályi Alexandra jelezte, hogy megtisztelőnek tartja és elfogadja a felkérést, egyben elköszön kormányszóvivői feladataitól. 

7 dolog, amit nem biztos, hogy tudtál a Fidesz főpolgármester-jelöltjéről, Szentkirályi Alexandráról: 

Szentkirályi Alexandra magánéletéről nem sokat árul el a nagyközönségnek. Mi azonban összeszedtük azokat az információkat, amelyek nem annyira köztudottak róla:

  1.  Szentkirályi Alexandrának van egy második keresztneve is, méghozzá az Éva;
  2. A főpolgármester-jelölt egy lánygyermek boldog édesanyja;
  3. Férje Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, volt londoni nagykövet;
  4. Jogi diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán szerezte;
  5. Van tapasztalata a főváros vezetésében, 2014 és 2019 között ugyanis ő volt Tarlós István egyik főpolgármester-helyettese;
  6. Kiválóan beszél németül és angolul;
  7. Hobbija a kirándulás és természetjárás.
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Szentkirályi Alexandrát kérte fel a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltnek Fotó: Bruzák Noémi

 





Ezeket olvastad már?
Szörnyen nagy és ultra erős: ezt ette meg két perc alatt Csabi, az evőversenyek királya

Szörnyen nagy és ultra erős: ezt ette meg két perc alatt Csabi, az evőversenyek királya

Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás