7 érdekes tény Szentkirályi Alexandráról, aki átvenné a csődben lévő Budapest vezetését





Karácsony Gergely és Gyurcsány emberei, akiket a nyakába ültettek, az elmúlt öt évben csődbe vitték a fővárost. A budapestiek ennél többet érdemelnek - mondja a Fidesz jelöltje, Szentkirályi Alexandra.



Megosztás
Szerző: WM
Létrehozva: 2024.03.16.
Módosítva: 2024.03.16.
Szentkirályi Alexandra főváros főpolgármester-jelölt Budapest

A Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel javasolja Szentkirályi Alexandrát a a Fidesz–KDNP szövetség főpolgármester-jelöltjének. Szentkirályi Alexandra jelezte, hogy megtisztelőnek tartja és elfogadja a felkérést, egyben elköszön kormányszóvivői feladataitól. 

SZENTKIRÁLYI Alexandra
Szentkirályi Alexandra megtisztelőnek nevezte a felkérést és jelezte, hogy elfogadja azt. Fotó: Bruzák Noémi

Változásra van szükség Budapesten

Láng Zsolt, a Fidesz budapesti elnöke szerint az elmúlt négy és fél évben „Karácsony és Gyurcsány emberei csődbe vitték a fővárost, ezért Budapesten változás kell!Szentkirályi Alexandra vezetésével a város új lendületet kaphat és ismét fejlődésnek indulhat – olvasható a a budapesti Fidesz bejegyzésében. Láng Zsolt korábban úgy fogalmazott:

Itt az ideje, hogy távozzon a Városházáról a Gyurcsány Ferenc vezette „arrogáns, élősködő banda”, akik a csőd szélére sodorták a fővárost.

Szentkirályi Alexandra elfogadta a felkérést

A Fidesz Budapest felkért, hogy főpolgármester-jelöltként megmutassuk: Budapest többet érdemel!

- jelentette be közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra, aki hozzátette, elfogadja a megtisztelő felkérést. Az erről készült videót itt tekintheted meg:

A jobboldali politikus pár órával később egy másik bejegyzést is posztolt, ebben a jelenlegi kormányszóvivői feladatától búcsúzik:

Megtiszteltetés volt több mint négy éven keresztül Magyarország kormányának szóvivője lenni. Dolgozni azért, hogy a magyar emberek a legnehezebb időkben is békében és biztonságban élhessenek. Hiszen az elmúlt években együtt jutottunk túl a koronavírus-járványon, majd a nyomában jövő gazdasági nehézségeken. De együtt mutattuk meg azt is, hogy egy háború árnyékában milyen a béke hangján szólni és segíteni az arra rászorulóknak.

"Felkészült, máris tapasztalt, jól szervezi a munkát"

A jelöltséggel kapcsolatban megszólalt Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője is, aki szerint Szentkirályi Alexandra személyében a kormánypártok tökéletes jelöltet találtak a főpolgármesteri székre. A politikus erről csütörtök este beszélt a Napi aktuálisban.

Wintermantel Zsolt szerint Szentkirályi Alexandra nagyon felkészült, ambiciózus, talpraesett személyiség, és komoly elképzelései vannak, jól szervezi a munkát, tökéletesen alkalmas a főváros irányítására. 

7 dolog, amit nem biztos, hogy tudtál a Fidesz főpolgármester-jelöltjéről:

Szentkirályi Alexandra magánéletéről nem sokat árul el a nagyközönségnek. Mi azonban összeszedtük azokat az információkat, amelyek nem annyira köztudottak róla:

  1.  Szentkirályi Alexandrának van egy második keresztneve is, méghozzá az Éva;
  2.  A főpolgármester-jelölt egy lánygyermek boldog édesanyja;
  3. Férje Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, volt londoni nagykövet;
  4. Jogi diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán szerezte;
  5. Van tapasztalata a főváros vezetésében, 2014 és 2019 között ugyanis ő volt Tarlós István egyik főpolgármester-helyettese;
  6. Kiválóan beszél németül és angolul;
  7. Hobbija a kirándulás és természetjárás.

Június 9-én tartják a választásokat

A héten Sulyok Tamás köztársasági elnök kiírta a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választások időpontját. Ez az első alkalom, hogy egyidőben lesznek az uniós és az önkormányzati választások, amikre 2024. június 9-én kerül sor. A kampányidőszak a választás napja előtt ötven nappal indul, tehát április 20-án. Az ajánlóíveket is legkorábban aznap lehet felvenni a Nemzeti Választási Irodától.

 





 





Ezeket olvastad már?
Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Meghozták a fájó döntést a kis Maddie szülei: azonnal elhagyták a várost

Meghozták a fájó döntést a kis Maddie szülei: azonnal elhagyták a várost

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás