„Borzasztó frusztráló” – Sorozatrongálótól rettegnek a hegyvidékiek





Budapest II. kerületének egy különösen csendes részén valaki vagy valakik sorozatosan kiszúrják az ott élők járműveinek autógumijait. Az érintettek már aludni sem mernek, mert attól tartanak, hogy a sorozatrongáló újra lecsap.



Megosztás
Szerző: F. R.
Létrehozva: 2024.03.20.
Módosítva: 2024.03.20.
hegyvidék Budapest II. kerülete autógumi rongálás

Sokadszorra ismétlődik meg Budapest II. kerületében a Tárogató úton lakókkal, illetve az járműveikkel, hogy reggel, amikor mennék az autójukkal a dolgukra, azt tapasztalják, hogy valaki vagy valakik kiszúrták a gumijaikat. A bűncselekmény-sorozat két éve kezdődött, legutóbb egy hölgy, aki helyi lakos, szintén reggel azt vette észre, hogy autója gumijait ismét kiszúrták. A károsulttal ez már az ötödik ilyen eset a közelmúltban, így érthetően feldúlt a sorozatrongáló miatt.

Borzasztó frusztráló, hogy már hajnalban arra gondol az ember, vajon milyen állapotban várja reggelre a kocsija. Csak az épületünkben van 4 szomszéd, aki többször is így járt

– mondta el lapunknak Anna.

A sorozatrongáló senki autóját nem kíméli / Fotó: Illusztráció Pixabay

Több utcában is garázdálkodik a sorozatrongáló

Az incidensek nemcsak a Tárogató úti lakókat érintik. Gábor a Felső Zöldmáli utcából szintén jelezte, hogy hasonló esetek történtek a környéken. Krisztina, aki a Rhédey utcában él, egy évvel ezelőtt szintén átélte ezt a »rettenően bosszantó és persze nem olcsó mókát«”

Börtön is várhat az elkövetőre

A rongálás, amely ingatlan vagy személyes tulajdon szándékos károsítását jelenti, súlyos büntetőjogi következményekkel járhat Magyarországon. A büntető törvénykönyv szerint a rongálás bűncselekmény, és akár szabadságvesztéssel is büntethető.

A helyi közösség most közös megoldást keres a problémára, felhívva a környék lakóit, hogy osszák meg tapasztalataikat és ötleteiket. A közös képviselet eddig nem nyújtott segítséget, a rendőrségi feljelentés nem jutott eredményre, így a lakók saját kezükbe vették az ügyet.

Letöltendőt is kaphat a sorozatrongáló és annak társai / Fotó (Illusztráció): pixabay

Kamerák sem segítettek

Egy budapesti lakóközösség szembesült egy hasonló problémával, mint ami a Tárogató úton történt. A Fényes Adolf utca lakói többször is arra ébredtek, hogy autóik gumijai megrongálva, kiszúrva hevertek az út szélén. Az első ilyen eset körülbelül egy évvel ezelőtt történt, a lakók kezdetben azt hitték, hogy egy elszigetelt eseményről van szó, de a következő hónapokban több hasonló cselekmény is előfordult a környéken. A rongálások komoly aggodalmat keltettek a lakók körében, többen közülük kamerákat szereltek fel az autóik környékére abban a reményben, hogy felvehetik a tettest, de sajnos a felvételek nem hoztak áttörést az ügyben.

A lakók feljelentést tettek a rendőrségen, de a nyomozás eddig nem vezetett eredményre. A helyi közösség most aktívan keresi a megoldást, és közös stratégiákat dolgoznak ki, hogy megelőzzék a további rongálásokat és azonosítsák az elkövetőt.





 





Ezeket olvastad már?
Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás