Emlékszel még a régi húsvéti üdvözlőlapokra? Nem? Akkor segítünk! - képgaléria

Megvannak még azok az idők, amikor egy-egy jeles ünnep, így húsvét előtt is fogtad magad, elbattyogtál a postára, ahol képeslapokat vettél, amikre írtál pár kedves sort és aztán feladtad őket a rokonoknak és a barátoknak? Ha igen, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért ajánljuk figyelmedbe a galériánkat!Megosztás
Szerző: GUY
Létrehozva: 2024.03.28.
húsvét retró galéria ünnep

A képeslapok – így a húsvéti üdvözlőlapok is – már jó ideje eltűntek a postaládákból. Ma már gyakorlatilag az összes ünnepi jókívánságot és üdvözletet a digitális térben küldjük vagy tesszük közzé – legyen szó e-mailről vagy színes-csicsásFacebook-posztról. A technológia rohamléptékű fejlődését jól példázza, hogy mindez néhány évvel ezelőtt még szinte elképzelhetetlen volt. A húsvéti készülődésnek is szerves részét képezte, hogy a tojásfesték, a sonka és a húsvéti menü mellett az ünnepek előtt beszereztük a húsvéti képeslapokat is, amiket aztán odahaza az ünnepi készülődés részeként megcímeztünk a rokonoknak, barátoknak, akiknek pár kedves sorban kívántunk kellemes húsvéti ünnepeket.

Ha mindezzel megvoltunk, akkor indulhattunk a postára, ahol már csak bélyeget kellett vásárolnunk (meg – mivel más is szétszórta ilyenkor a húsvéti képeslapokat – kivárni a hosszú sort), aztán mehettek is az üdvözlőlapok a címzetteknek!

Ha a postán sorban állás nem is, azért azok a pillanatok mindenképpen emlékezetesek, amikor hozzánk is megérkeztek a barátok és rokonok képeslapjai – akár a rajtuk szereplő pár sor, akár az üdvözlőlap mintája miatt.

A húsvéti üdvözlőlapok érkezésének emlékezetes pillanatait szeretnénk most megidézni néhány nosztalgikus húsvéti retró képeslappal – akár a te emlékeid ezek, akár szüleidé vagy nagyszüleidé. Bízunk abban, hogy ezek az üdvözlőlapok benned is felébresztik a nyuszi fészkét izgatottan kereső kisgyermeket!

Nézd meg galériánkat!

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás