Nem állnak le az állatkínzók, ezúttal a Bikás parkból jelentettek mérgezéseket





A főváros számos kerületéből és több Pest vármegyei településről is jelentettek sorozatos kutyamérgezéseket. Úgy tűnik, nem állnak le az állatkínzók, újabb mérgezésről számoltak be, ezúttal Újbudáról. Több gazdi már a kertbe sem meri kiengedni a kutyáját, tehetetlen dühöt éreznek, miközben féltik kedvenceiket.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.03.06.
kutya patkányméreg szög mérgezés állatkínzás

Hiába a figyelmeztetések, a megosztások, nem állnak le az állatkínzók. Országszerte sorozatos kutyamérgezésekről szereztünk már tudomást. Sajnos a rosszakarók „fantáziája” nem ismer határt, különféle módszerekkel próbálják megmérgezni a környékükön élő kutyákat; ilyen csalétek például a patkányméreg, az édesítőszer, a fagyálló, vagy a szögekkel megtűzdelt kolbászok.

Smiley kutyája miatt fenyegettek meg egy nőt Budapesten /
Több kutya már áldozatául esett az állatkínzóknak, akik nem állnak le a számos poszt és figyelmeztetés ellenére  Fotó (Illusztráció): Pexel 

Budafok, Újbuda, az egész XVI. kerület és Vác is érintett a napokban történt sorozatos kutyamérgezésekben.

„Szörnyű, hogy mire vetemednek emberek”

Budafokon patkányméreggel megtűzdelt húst dobálnak be a kutyát tartó családok házainak udvarára; a XVI. kerületben pedig tablettákkal megtűzdelt virslikkel árasztották el az ebtartók kertjeit. A Bikás parki játszótér közelében folyamatosan patkánymérget szórnak szét, a lakók már egy táblát helyeztek el „Vigyázz, patkányméreg!” felirattal. Továbbá a Metropolnak egy olvasónk jelezte, hogy Vácon parizerbe rejtett szögekkel próbálják megölni a házikedvenceket.

Lassan már az udvarra sem merem kiengedni a kutyámat, szörnyű, hogy mire vetemednek emberek; szöges parizereket dobálnak szét az utcákon

 – panaszolta lapunknak egy váci férfi.

Patkányméreggel megtűzdelt hús Fotó: Facebook/Budafoki Kutya-mentő CHIP-et Csapat

Öt év börtön is járhat az állatkínzásért

A mérgezés tünete lehet a vérzés különböző testnyílásokból, makacsul vérző kisebb sebek, bágyadtság, köhögés, véres bélsár. A méreg a véralvadást gátolja, fontos, hogy az állat időben orvoshoz jusson, ha evett belőle. Az új állatvédelmi törvényben foglaltak szerint „ha az állatkínzást méreg alkalmazásával vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés. Két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő még az is, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül.”

 





 





Ezeket olvastad már?
Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás