Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről





Több lakás is megrongálódott, egy ember meghalt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.03.29.
Módosítva: 2024.03.29.
XI. kerület tragédia helyszín társasház robbanás tűz

Ahogy arról lapunk elsők között beszámolt, hatalmas tűz ütött ki egy társasházi lakásban Budapest XI. kerületében, a Kruspér utcában nagypénteken, március 29-én kora reggel. A társasházat mintegy ötven ember hagyta el, a helyszínre a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot és a mentőket is riasztották.

2024.03.29
Tűzeset
11.ker Kruspér utca
Még órákkal a történtek után is több rendőr tartózkodott a helyszínen. Az épület homlokzatán nem látszik, milyen pusztítást végzett több lakásban is a nagypénteki robbanás
(Fotó: Máté Krisztián)

Nagypénteken, hajnali negyed ötkor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy egy négyszintes társasházban robbanás történt Budapest XI. kerületében. Hat járművel húsz tűzoltó vonult a helyszínre. A Kruspér utcai társasház egyik harmadik emeleti, húsz négyzetméteres lakásában történt robbanás, amely kidöntött egy falat, az ott keletkezett tűz pedig átterjedt a mellette lévő lakásra is. Mindkét lakás teljes terjedelmében égett. A tűzoltók az egyik lakásban a romok átkutatása közben egy mozgásában korlátozott idős nő holttestét találták meg. A tűzben két másik ember is megsérült, őket azonnal kórházba szállították.

Lapunk munkatársai a robbanás reggelén a helyszínen jártak, ahol még mindig a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai biztosítják a helyszínt. Tudomásunk szerint a házat mindenkinek el kellett hagynia, egyelőre nem tudni, mikor térhetnek vissza a lakók az otthonukba. A Kruspér utcai ház előtt minden járókelő lelassít, bár kívülről nézve semmilyen jele nincs a hajnali szerencsétlenségnek, mégis, minden környéken élő tudja, mi történt. A ház kapuja tárva-nyitva, még mindig égett szag terjeng a levegőben. Pár lakó továbbra is a ház előtt várakozik: abban reménykednek, hogy nemsokára visszatérhetnek otthonukba. Az utcában élők többsége gázrobbanásra gyanakszik.

A lakók gázrobbanásra gyanakodnak (Fotó: Olha Trotsenko / shutterstock – Képünk illusztráció)

A harmadik emeleten történt tragédia miatt a második emeleti lakások is olyan szinten roncsolódtak, hogy fenn áll az esélye annak, hogy a húsvéti ünnepeket már az ott élők sem tudják otthonuk melegében tölteni. Információink szerint nemsokára egy statikus érkezik a házhoz, aki megvizsgálja majd épületet, ezután születhet meg a döntés arról, mikor térhetnek haza az ott lakók. 

Lapunk az eset kapcsán kereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, akik a következőt válaszolták:

2024. március 29-én 4 óra 15 perc körül érkezett bejelentés a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába, hogy egy Budapest, XI. kerület Kruspér utcai társasházban gázrobbanás történt és tűz ütött ki. A helyszínen lakosságvédelmi intézkedésre került sor. Elsődleges információk alapján az esettel kapcsolatosan bűncselekmény gyanúja nem merült fel.





 





Ezeket olvastad már?
Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás