Piromániás bűnbanda garázdálkodik Gyömrőn: sorra ellopják és felgyújtják az autókat





A Gyömrőn élők féltik az autójukat, ugyanis nem lehet tudni, hogy a piromániás tolvajok ezúttal kiét szemelik ki maguknak. Azonban az már biztos, hogy amelyik jármű eltűnik, azt egy elhagyatott helyen kell keresni, ahol valószínűleg - mint a többit - kiégve fogják megtalálni.



Megosztás
Szerző: M. N.
Létrehozva: 2024.02.19.
Módosítva: 2024.02.21.
Gyömrő kiégve bűnbanda

Trabant után egy Golfot loptak el Gyömrőről és gyújtottak fel rejtélyes elkövetők – tudta meg a Metropol. A helyiek nem értik, hogy miért tölt el valakit örömmel az, ha ellop egy autót, majd azt később a felismerhetetlenségig összeégeti. Szerintük egy piromániás bűnbanda garázdálkodhat, ők állhatnak a sorozatos gyújtogatás hátterében.

Ellopták és felgyújtották ezt az autót / Fotó: olvasói

Kiégett Golfot találtak Úri és Sülysáp határában, amiről a fényképet az egyik helyi csoportban meg is osztották. Hamar kiderült, hogy ezt is Gyömrőről lopták el, mint korábban egy muzeális értékű Trabantot. Mind a két autó hasonlóan járt: valaki a felismerhetetlenségig kiégette. Megtaláltuk a Golf tulajdonosának az egyik barátját, ő névtelenül nyilatkozott lapunknak. 

 A barátom parkolt itt, nem messze tőlünk, Gyömrőn, a Liget lakóparkban

 – kezdte a fiatal nő. 

„Bejelentették, hogy ellopták az autójukat, ám két napra rá jött a hír, hogy megtalálta valaki Úri környékén, kiégve. Nagyon sajnálták, mert tökéletesen működött, fel volt újítva, szép állapotú volt. Úgy tudom, hogy ez Gyömrőn nagyjából a harmadik alkalom, hogy ellopnak egy kocsit, majd azt felgyújtják. Itt azt beszélik, hogy két férfi lehet a tettes és hogy a rendőrség már forró nyomon van…”

A fiatal nő elmondása szerint azon a napon, amikor eltűnt a Golf, több lopás is történt… 

„14-én történt ez az eset. Hajnalban elloptak egy robogót, valamint a kisboltból is elvittek néhány dolgot, de semmi nagy értékűt. Elvileg a lakóparkban több helyen is jártak, nem tudom, bárki más károsult-e aznap. Elvitték ezt a Golfot... Ugyanezen a napon néhány perccel később találtak Gyömrő határában egy kiégett Clio1-est. A napokban történt az is, hogy egy Trabantot elloptak és azt is a 31-es mentén találták meg kiégve. Majd 16-án megtalálták ezt a Golfot is kiégve. Egyébként az autót még a felgyújtása előtt látták a környező városokban, valamint ha jól tudom, a Trabantot is, szóval előbb furikázhattak az autókkal. Ami biztos, az az, hogy három autó kiégett, mindegyik régi típusú volt” - zárta szavait. 

A Monori Rendőrkapitányság a Metropol kérdésére megerősítette, hogy nyomoznak:

A Monori Rendőrkapitányságon több büntetőeljárás van folyamatban gépkocsilopás miatt. 

- válaszolták, a nyomozás részleteiről azonban - annak sikeressége érdekében - többet nem árultak el.

Porig égették a Trabantot

Korábban a Metropol írta meg, miszerint Gyömrőn elloptak egy Trabantot, amit pár nappal később kiégve találtak meg. Információink szerint egy tanyáról lopták el a veterán autót. Nagyon jó állapotban volt, folyamatosan karbantartották, szeptemberben vizsgáztatták le és el szerették volna adni. Február 13-án reggel még megvolt az autó, de délutánra hűlt helyét találták. Ezután néhány nappal később megtalálták, ám olyan borzalmas állapotban, amire senki nem számított. Az autó olyan szinten kiégett, hogy csak a váza maradt meg.

Ennyi maradt a Trabantból / Fotó: olvasói


 



 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás