Orbán Viktor: Pedofil bűncselekményeknél nincs kegyelem





Orbán Viktor idén tartja a 25. évértékelőjét, mutatjuk a részleteket!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.02.17.
Módosítva: 2024.02.17.
Orbán Viktor Évértékelő 2024 beszéd

Orbán Viktor szombati évértékelőjével hivatalosan is megkezdődik a 2024-es év politikai szezonja

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor évet értékelt Fotó: Koszticsák Szilárd

A 2024-es év nem is kezdődhetett volna rosszabbul

Orbán Viktor kormányfő beszéde elején azt mondta, hogy a 2024-es év nem is kezdődhetett volna rosszabbul. Olyan ez mint egy rémálom, mindnyájunkat megvisel Novák Katalin államfő lemondasa.

Köztársasági elnökasszonyunk benyújtotta lemondását. Olyan ez, mint egy rémálom, mindannyiunkat megvisel. A tisztelt és nagyrabecsült, hazájáért és gyermekeinkért harcoló Magyarországot a nagyvilágban méltó módon képviselő elnökasszony távozott. Mindannyian úgy láttuk őt a tisztségben, mint aki oda való. A magyarok jobbik énjét, a jó tulajdonságainkat testesítette meg, családanya, aki kedves és felkészült, nem a férfiakkal szemben és nem az ő mércéjük szerint akarta bizonyítani rátermettségét. Ez nekem mindig imponált.

Orbán Viktor rámutatott arra, hogy az államfő távozása helyes volt, de távozása nagy veszteség. A lemondás oka, hogy gyermekek elleni bűncselekményt leplező személynek kegyelmet adott, és ezt a magyarok nem fogadták el. A lemondás indoklásából tudjuk, hogy a nemzeti egység megbomlott, így ő maga helyreállítani nem tudta. Be kell látnunk azt történt, aminek történnie kellett. 

Nem lehet kijavítani ezt a hibát

A család és gyermekvédelem nemzeti ügyként való egyesítése csak új elnökkel lehetséges - mondta Orbán Viktor. Varga Judit távozásáról azt mondta, hogy az igazságtalan következmény volt. Jó emberek is hoznak rossz döntéseket - tette hozzá. 

Időgép nem létezik, és nem lehet kijavítani a hibát. A kialakult helyzetet jogilag is orvosolni kell, és kegyelemnek helye nincs

 - mondta a kormányfő. Zaklatott szívvel megköszönte Novák Katalin és Varga Judit munkáját. 

Orbán Viktor: A pedofil bűncselekményeknél nincs kegyelem!

A távozó két asszony két kisújjában több méltóság van, mint a baloldal összes vezetőjében – összegzett Orbán Viktor. A szemünk előtt lezajló dráma arra emlékeztetett minket, hogy milyen kockázatok leselkednek ránk - tette hozzá. A kockázatok ma különösen nagyok. Az ökölvívás törvényei ma hasznosabbak a politikában, mint a baletté. A miniszterelnök rámutatott arra, hogy a modern politika vastörvénye az alázat, és ez személyes alázatot is követel.

Egyedül sohasem lehetsz elég okos, és nincs védett hely.

A kegyelmi döntés miatti felháborodást az növelte dühvé, hogy egy ki nem kényszerített hiba volt. Pedofil bűncselekménynek nincs kegyelem.

A lemondás elégtétel és példa az ország számára, hogy a bajból megerősödve kerüljünk ki.

A magyar gyermekvédelmi rendszert meg kell erősíteni – tette hozzá. Az áldozatok kálváriája arra kötelez minket, hogy megerősítsük a teljes gyermekvédelmi felügyeleti rendszert, és új gyermekvédelmi törvény lesz.

Ott majd vitézkedhet a baloldal.

A feladatok 2024-ben sem lesznek egyszerűek

Orbán Viktor elmondta, hogy a feladatok 2024-ben sem lesznek egyszerűek: 2019 volt az utolsó békeév - tette hozzá. Tehát már az ötödik éve az egész ország és minden család keményen dolgozik, hogy megvédhessük azt, amit elértük. A munkahelyeket sikerült megvédeni.

Az egymillió új munkahely létrehozásán túl vagyunk.

Még soha nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most – szögezte le. 

Sikerült megvédeni a 13. havi nyugdíjat

Orbán Viktor elmondta, hogy a 13. havi nyugdíjat is sikerült bevezetni, és megvédeni. 

A baloldalnak kínos minden évben szembesülnie azzal, hogy a mostani kormány ezt visszavezette, míg ők eltörölték.

Tavaly is sikerült közelebb hozni magunkhoz határom túli magyarokat. Sikerült növelni a minimálbért, és a garantált bérminimumot. 

Paks 2 megépül

A mi tervünk, hogy megépítjük Paks2-öt, és felépítjük a kisebb-nagyobb naperőműveinket - mondta. A kormányfő szerint Magyarország képes lesz gyorsan átállni a legmodernebb technológiákra.

Már több mint 5600 megawattnyi napelemes kapacitás van. 

Sokkal nehezebb a megtermelt zöldenergia tárolása

Sokkal nehezebb a megtermelt zöldenergia tárolása - mutatott rá a kormányfő. Néhány év kérdése, és személyes életterünkben ott lesznek az energiatároló eszközök. A magyar kormány erre a célra több százmilliárd forintot fordít – tette hozzá. A kormányfő nevetséges érvnek nevezte, hogy a technológiai váltás esetében nem lesz elegendő vizünk. 

Megmentjük az autógyárainkat

Emlékeztetett: a nyugati világban sok autógyárat zárnak be vagy helyeznek át, ezt azonban Magyarországon el kell kerülni 

Képzeljék el Győrt az Audi, vagy Kecskemétet a Mercedes nélkül! Mi nem engedhetjük ezt meg magunknak

– fogalmazott.

Kecskeméten elindult a felsőkategóriás autógyártás, Debrecenben pedig olyan elektromos autókat gyárt majd a BMW, amilyen nincs még a világon. Szegeden abban a szerelőcsarnokban kezdődik majd meg – a BYD révén – az elektromos járműgyártás, ahol 100 évvel ezelőtt elkezdték gyártani a belsőégésű motorokat.

Magyarországon az autóipar sok ezer család bevételét biztosít, ezért a hazai zöld-autóipari átállás hatalmas politikai és gazdasági siker. És nem vagyunk olyan helyzetben, hogy bármely stratégiai iparágunkról lemondhatnánk – jegyezte meg Orbán Viktor.

A beruházásokért folyó diplomáciai küzdelem a nyílt vízi úszáshoz hasonlít

A beruházásokért folyó diplomáciai küzdelem a nyílt vízi úszáshoz hasonlít, amikor lökdösődni is kell - mondta Orbán Viktor. Mi Rasovszky Kristóf világbajnok úszót akarjuk követni. A nyugati világban sok autógyárat zárnak be, és helyeznek át, és ezt Magyarországon el kell kerülni - tette hozzá. 

Nem engedhetjük meg magunknak azt a német zöld elmebajt, hogy az a jó autó, amit nem gyártanak le

 – mondta Orbán Viktor. 

A magyarok jobban élnek, mint a Gyurcsány-korszakban

A magyarok jobban élnek, mint a Gyurcsány-korszakban, de nem olyan jól, mint ahogyan szeretnénk 

– mondta a kormányfő.

Az elsők között értjük meg a világrend változását, és mi alkalmazkodunk a leggyorsabban a változó helyzethez, és ellenállunk a blokkosodásnak, újabb utakat és hidakat építünk, a külföldön sikeres magyar cégeket megtámasztjuk. 

A brüsszeli háborús válságkezelés klasszikus: klassz az amerikaiaknak, és kuss a többieknek!

A parlament tavaszi ülésszakában ratifikálhatják a svéd NATO-tagságot – mondta Orbán Viktor. Lehetünk-e sikeresek, ha a Nyugat éppen sikertelen? – tette fel a kérdést a kormányfő.

Az iskolában azt tanítják, hogy 1000 éve minden jó Nyugatról jön, pedig a jakobinusok, a nácik és a kommunisták is nyugatról jöttek. Sokszor érkeztek jó dolgok Nyugatról: a kereszténység, Mátyás humanistái.

Mostanra Brüsszelből egyre jobban csak a baj érkezik, mert teljesen belevetette magát a két szláv nemzet háborújába – tette hozzá. Magyarország álláspontja változatlan, így nem fogunk fegyvert szállítani, és nem sodródunk bele a háborúba.

A brüsszeli háborús válságkezelés klasszikus: klassz az amerikaiaknak, és kuss a többieknek. 

Kőbe kellene vésni, hogy a közös hitelfelvétel többé nem járható út Magyarország számára

Orbán Viktor rámutatott arra, hogy nyílt titok, hogy az Ukrajnának adott 50 milliárd euró nem lesz elegendő. 

Bele fogunk gebedni, és rámehet az egész kontinens

 - tette hozzá. 

Kőbe kellene vésni, hogy a közös hitelfelvétel többé nem járható út Magyarország számára - hangsúlyozta. 

Orbán Viktor: Brüsszel magára hagyta az európaiakat

A migrációról azt mondta a kormányfő, hogy azon a területen sincsen kedvező helyzet. 

A migráció egy olyan biztonsági kockázat, amit nem kellene behozni. A nyugati országok jól élnek, gazdagok, és van még pénzük, és ez ideig-óráig elfedi a bajt 

– tette hozzá. Ha a gazdasági bajok nem lennének elegek, akkor itt vannak a politikai ballépések – tette hozzá. Brüsszel magára hagyta a Balkánt az ukránokért cserébe. A jogállamisági eljárásokról kiderült, hogy egyszerű politikai bikacsökök. Brüsszel magára hagyta az európaiakat  - mondta Orbán Viktor.

Éppen ezért Brüsszelben változás kell. 

Orbán Viktor: Tegyük újra naggyá Európát!

Orbán Viktor ismét megerősítette, hogy Donald Trump sikerében érdekelt, hogy békét teremtsen a térségben Tegyük újra naggyá Európát – mondta a kormányfő. A brüsszeli bürokraták nem fogják kihúzni Európát a csávából.

Csak egy új európai jobboldal lehet sikeres, amely egy európai alternatíva kell legyen.  

Orbán Viktor beszédének a lényegét itt meg is nézheted röviden: 





 





Ezeket olvastad már?
Kórházi betegágyán ölte meg a feleségét, megdöbbentő magyarázattal szolgált a férj

Kórházi betegágyán ölte meg a feleségét, megdöbbentő magyarázattal szolgált a férj

Elegancia és múlt: Az AERON Andrássy úti Üzlete elkápráztatta a celebvilágot

Elegancia és múlt: Az AERON Andrássy úti Üzlete elkápráztatta a celebvilágot

„Búcsúzz el apától!” – mondta 3 éves fiának a nő, mielőtt gyermekével és önmagával is végzett

„Búcsúzz el apától!” – mondta 3 éves fiának a nő, mielőtt gyermekével és önmagával is végzett

„Istent játszott, pedig nem volt joga hozzá”"– 380 évre ítélték a 17 emberrel végző ápolónőt

„Istent játszott, pedig nem volt joga hozzá”"– 380 évre ítélték a 17 emberrel végző ápolónőt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás