Drákói szigor jöhet a hazai gyermekvédelemben





Már így is Magyarországon van hatályban Európa legkeményebb gyermekvédelmi törvénye, ezt fogják most még tovább szigorítani. A gyermekbántalmazók, pedofilok nem számíthatnak kegyelemre.



Megosztás
Szerző: WM
Létrehozva: 2024.02.20.
Módosítva: 2024.02.20.
Orbán Viktor törvénycsomag kormány gyermekvédelem

Orbán Viktor február elején egy Facebookra feltöltött videóban beszélt arról, hogy gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető nem kaphat kegyelmet. A kormányfő ennek  érdekében alkotmánymódosítási javaslatot nyújt be, ezenfelül pedig egy új, a jelenleginél is szigorúbb gyermekvédelmi törvénycsomagon dolgozik a kormány. 

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor: pedofiloknak nincs bocsánat! (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A dollárbaloldal képmutató politikát folytat a gyermekvédelem ügyében

A kormányfő szombaton tartott évértékelőjén bejelentette: új gyermekvédelmi törvénycsomag készül. Kitért arra is:

a dollárbaloldal – amelyik most megpróbálja politikai célokra felhasználni a történteket és az áldozatokat – nem szavazta meg a gyermekvédelmi törvény korábbi szigorítását.

A magyar gyermekvédelmi rendszert meg kell erősíteni, át kell fésülni és ki kell egészíteni a gyermekeink védelmére hivatott jogszabályokat, az alkotmánytól a miniszteri rendeletekig. Az áldozatok kálváriája kötelez bennünket. Arra kötelez, hogy megerősítsük a gyermekvédelmi intézményeink vezetését és felügyeletét, az ott dolgozókra vonatkozó előírásokat és korlátozásokat. Mindezeket együtt pedig egy új gyermekvédelmi törvénycsomag formájában be kell nyújtanunk az Országgyűlésnek. A képmutató és kétszínű baloldal ott majd vitézkedhet. Na, ott majd lehet kapaszkodni!

– mondta a miniszterelnök.

A kormány már munkához is látott

A legutóbbi kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy a kormány szigorítani kívánja a gyermekvédelmi intézmények vezetőinek kinevezését és áttekinti a gyermekvédelmi jogszabályokat. Ahol lehet, ott észszerű szigorítások várhatók.

A gyermekvédelmi intézmények vezetőivel kapcsolatban a korábbinál is szigorúbb alkalmassági vizsgálatot kell lefolytatni. Az előírásokat egyszer már szigorították, de most újabb lépéseket tesznek, hogy a rendszer tökéletesebb legyen. Arra az újságírói kérdésre, hogy a kegyelmi ügy kapcsán felvetődött, nincs-e szükség a Büntető törvénykönyv szigorítására, Gulyás Gergely azt válaszolta: a Fidesz–KDNP már szigorított a Büntető törvénykönyvön, de nyitott az ilyen irányú felvetésekre.

Várhatóan még tavasszal az országgyűlés elé kerül az alkotmánymódosítás és a gyerekvédelmi törvénycsomag is. Ezek azt célozzák majd, hogy a korábbinál is erősebb védelemben részesüljenek a 18 év alattiak és a pedofilok áldozatai, illetve, hogy a gyermekek sérelmére bűncselekményt elkövetők többé ne részesülhessenek kegyelemben.

Már így is Magyarországon van Európa legszigorúbb gyermekvédelmi törvénye

Az Orbán-kormány 2010 óta folyamatosan azért dolgozik, hogy Magyarországon legyen Európa legszigorúbb gyermekvédelmi törvénye, a gyerekek a lehető legnagyobb védelmet élvezzék. 

Az egyik legfontosabb mérföldkő talán az LMBTQ- és genderpropaganda térnyerésére adott válasz: a 2021 júniusában elfogadott, „a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról” szóló törvény, amelyet a Fidesz-frakció nyújtott be az Országgyűlés elé. Ahogy Kocsis Máté akkor fogalmazott: 

Minden jóérzésű embert megráz, de minket, szülőket különösen is megvisel, amikor pedofil bűncselekményekről hallunk a hírekben. Az sincs rendjén, hogy gyermekeink egyre több helyen találkozhatnak életkoruknak nem megfelelő tartalmakkal, de az sincs, hogy a pedofilok sokszor túl enyhe büntetést kapnak.

Az elfogadott törvény lényegi elemei között ott volt a pedofilnyilvántartás bevezetése és a Btk. szigorítása, kimondva: 

a gyermekpornográfia egyes minősített eseteinek elkövetői akár 20 évet is kaphatnak, és nem lehet feltételesen szabadlábra bocsátani őket.

A legsúlyosabb pedofil-bűncselekmények korábban sem évültek el, a változtatással azonban az enyhébb esetekben a 18 éves kor helyett a sértett 21 éves korától indul az elévülés. Új minősített eset lett a zaklatás tényállásánál az, ha a bűncselekményt 18. életévét betöltött ember gyermek sérelmére követi el.

Az iskolai szexuális felvilágosító foglalkozásokkal kapcsolatban is megfogalmaz előírásokat a jogszabály: az nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére. Az intézmény pedagógusain kívül csak azok az emberek, szervezetek tarthatnak vagy szervezhetnek ilyen foglalkozást az intézményekben, akik szerepelnek egy hivatalos, folyamatosan frissülő nyilvántartásban.

A törvényjavaslatot hevesen bírálta a balliberális ellenzék, amely nem is szavazta meg az előterjesztést.

Brüsszelből is azonnal jöttek a támadások. Hazánk ellen kötelezettségszegési eljárás indult, amely már a peres szakaszba lépett az Európai Bíróságon, miután a magyar kormány nem hátrált a kérdésben. 

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt is elismerte nemrég, hogy a migrációs intézkedések mellett a gyermekvédelmi törvény miatt sem érkeznek az uniós támogatások Magyarországra.

A  törvény elfogadását követően a kormány gyermekvédelmi népszavazást kezdeményezett, amelyet a 2022-es országgyűlési választásokkal egy időben tartottak meg. Az iskolai szexuális felvilágosításról, a nemátalakító műtétekről, a gyermekek fejlődését befolyásoló szexuális médiatartalmakról szóló, négykérdéses népszavazáson a válaszadók 92-95 százalékban a kormány céljaival megegyező válaszokat adtak. A már hatályban lévő szigorítások mellett robbant ki a budapesti Krúdy Gyula Általános Iskolában történt pedofilbotrány, amelynek során kiderült, hogy az ottani pedagógiai asszisztens homoszexuális kapcsolatot létesített az egyik diákjával, és ezzel még videobejegyzésekben büszkélkedett is. 

Nézd meg Orbán Viktor évértékelőjének összefoglalóját:





 





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás