A Gondosórának köszönheti a horgász, hogy láthatta az unokáját





Súlyos baleset lett a rutinos horgászatból. Az idős horgász életét a Gondosóra mentette meg.



Megosztás
Szerző: F. R.
Létrehozva: 2024.02.24.
horgász eszköz gondosóra Gondosóra Program baleset

Egy reggeli pecázás váratlan fordulatot vett, amikor egy idős férfi a Körös veszélyes vizébe esett, és nem tudott kijutni az iszapos, mély folyóból. A férfi, aki a korai órákban indult horgászni, beleesett a vízbe, amikor bottartóját próbálta leszúrni. A mély és iszapos mederben nem talált támaszt, és bár egy fa gyökerénél sikerült megkapaszkodnia, a helyzet reménytelennek tűnt.

A bottartó leszúrása közben csúszott meg. Fotó: facebook

Nem tudott kijönni

A horgász, akárhogy próbálkozott nem tudott megkapaszkodni a vízben, nem talált sehol fogódzót. A helyzet életveszélyessé vált, mert a víz ráadásul hideg.

A lábamat sehol nem tudtam itt megvetni, mindenütt csak iszap volt. Eljutottam eddig a fatuskóig és alatta valahol találtam egy gyökeret, amiben a jobb lábamat meg tudtam vetni, és így felhúztam magam a tövére. Addigra elfáradtam, mert pacemakerem is van, meg a súlyom is megvan, meg a korom is. Próbáltam feljutni ide a partra, de nem volt mivel megtámasztani a lábamat. Sehol semmi, semmi. Teljesen kifáradtam

- mesélte később az idős horgász.

A horgász elmesélte az esetet. Fotó: Facebook

A vízben a telefonja is feladta a szolgálatot, így azt sem tudta használni. Ekkor eszébe jutott, hogy a nyakában van a Gondosóra. Az SOS gomb megnyomásával kapcsolatba lépett a diszpécserközponttal. Az óra GPS jelzése döntő jelentőségű volt a helyzet felmérésében, mivel a férfi pontos helyzetét a vízálló eszközön keresztül azonnal megkaphatták a mentőszolgálatok.

A gondosóra vízálló, így az működött. Fotó: facebook

Folyamatos volt a kommunikáció

A gomb megnyomása után a diszpécserközpont beszélgetést kezdett a vízben kínlódó férfivel. 

Kora hajnali órában érkezett a jelzés, a felhasználó elmondta ugyan, hogy hol van, de nagyon sokat segített, hogy a GPS jelzés megvan a Gondosórán. A Gondosóra szerencsére vízálló, így ezt az eszközt még tudta használni.

 - mondta el a diszpécserközpont szóvivője. A kommunikáció az órán keresztül folyamatos volt, ami lehetővé tette a horgász számára, hogy kapcsolatban maradjon a mentőcsapattal, egyben éltette a remény, hogy hamarosan érkezik a segítség. A tűzoltók motorcsónakkal mentek a helyszínre, és egy kötél segítségével, három húzásból sikerült a férfit kimenteniük.

A gomb megnyomásával hívta a diszpécserközpontot. Fotó: Facebook

A mentés után hazaindult

A férfi hálásan köszönte meg a tűzoltóknak és a segítséget nyújtó hölgynek a gyors és hatékony beavatkozást, de mentőt nem kért, mivel nem sérült meg. A Gondosóra továbbra is a nyakában volt. A szerencsés kimenetelű eset után a horgász összepakolta felszerelését és hazatért. Egy héttel később Pestre utazott, hogy láthassa néhány napja született kisunokáját. A Gondosóra és annak SOS funkciója mentette meg az életét, ami példaként szolgálhat arra, hogy milyen fontos ez az eszköz vészhelyzet esetén.

 





 





Ezeket olvastad már?
Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás