Kiderült, ezért ment egy magyar repülőgép Nigerbe





A migráció megfékezése a legfőbb cél.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.01.11.
Magyarország migráció Niger repülőjárat

Amint az korábban hírül adtuk a Metropol munkatársai a Flightradar24, a nemzetközi repülőjáratokat nyomon követő alkalmazásban vették észre, hogy ma a kora reggeli órákban, 6 óra körül egy magyar felségjelű gép repült be Niger légterébe és nem sokkal később landolt az ország  fővárosa Niamey  repülőterén.

 

Magyar felségjelű gép landolt Nigerben

A magyar felségjelű repülő Nigerbe érkezése azért is érdemel  különös figyelmet mert  a nigeri belpolitikai helyzet meglehetősen  nehéz. Európa számára a tömeges migrációt illetően meglehetősen nyugtalanítóan alakulnak az események Nigerben –elemezte a helyzetet az Origo egy néhány nappal ezelőtti cikkében

Most kiderültek a részletek. Nigerben tárgyalt a nap folyamán az illegális migráció és a terrorizmus elleni küzdelemről Azbej Tristan államtitkár és Máthé László Eduárd miniszteri biztos. Európa biztonsága a Száhel-övezetben kezdődik - írta Facebook-oldalán Azbej Tristan, amikor beszámolt a látogatásról. 

Így tett Máthé László Eduárd miniszteri biztos is.

 

A Száhel-övezetben a migrációs kockázat, az Európa irányába irányuló illegális migrációs nyomás az elmúlt időszakban tovább növekedett - írja az About Hungary oldal. Ez súlyos kockázatot jelent az Európai Unió, illetve ezáltal Magyarország biztonságára is. Mivel Nigernek központi szerepe van a migrációs útvonalak ellenőrzésében, ezért Magyarország párbeszédet kezdeményezett az illetékes nigeri hatóságokkal annak érdekében, hogy megértsük a jelenlegi nigeri kormányzat álláspontját és gondolkodását. Erre azért van szükség, mert Magyarország célja, hogy csökkentse az Európára nehezedő migrációs nyomást. Magyarország a nyugati szövetségesi rendszerben napjainkra kialakult gyakorlat alapján jár el a nigeri vezetéssel kialakítandó kapcsolatok gyakorlatában. A térségben növekvő kockázatként jelent meg az utóbbi időben a terrorizmus veszélye, ami a helyi lakosság életkörülményeinek romlását okozza. Magyarország célja, hogy megértse, miként tud a helyben segítés elve alapján ebben a kérdésben együttműködni az érintett partnerekkel. 

Magyarország mindezek fényében kész diplomáciai konzultációkat folytatni Niger politikai vezetőivel a fent említett kérdésekben. A tárgyalásokra a nigeri Külügyminisztériumban került sor, alapvetően a migráció, valamint a terrorizmus által okozott veszélyek témakörében. A jelenlegi látogatás nem változtatja meg a magyar kormány korábban képviselt álláspontját - írja az oldal. 


 









Ezeket olvastad már?
„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás