Furcsa körök az égen: ufót láthattak többen is Csömörön?





A helyiek döbbenten nézték az égboltot, többen meg is rémültek a látványtól.



Megosztás
Szerző: M. N.
Létrehozva: 2024.01.01.
Módosítva: 2024.01.01.
Országos Meteorológiai Szolgálat ufo fény

Megdöbbentő fotókat készítettek többen is Csömörön. A napokban az égen megjelent körök hatalmas érdeklődést váltottak ki a helyiekből, akik szerint több mint furcsa volt a látvány, ugyanis szabályosnak tűnő körök és körfoszlányok követték egymást az égen. Sokak szerint egyértelmű, hogy mi áll az érdekes látványosság hátterében: ufók, mi más! Ugyanakkor a helyiek közül többen megijedtek az égi jelenségtől, mondván, hogy még sosem tapasztaltak hasonlót… 

Ilyen körök jelentek meg az égen Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat


Azonban a titokra hamar fény derült, ugyanis még korábban az Országos Meteorológiai Szolgálat tette közzé a megfejtést: 

Hallottál már a Crow-instabilitásról?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat még márciusban írt arról, hogy egyik olvasójuk Szombathely felett örökítette meg az alábbi képeket, amelyeken az ún. Crow-instabilitást láthatjuk. Hogy mit? – tehetjük fel a kérdést.

„A repülőgépek kondenzcsíkjait figyelve lehet észrevenni, hogy torz gyűrűkből álló lánccá alakulnak át. Ezt a hatást Crow-instabilitásként ismerjük S. C. Crow amerikai fizikus után. A gépet követő kondenzcsíkok az örvénylés hatására egymással is kapcsolatba léphetnek: a szárnyvégekről leszakadó, egymással szemben forgó örvények a géptől távolodva egyre nagyobb ívet írnak le, egy idő után összeérnek s oszcillálni kezdenek, majd egymástól nagyjából szabályos távolságra szétszakítják a kondenzcsíkot. Ezután a szakaszokra bomlott kondenzcsík egymással szemben lévő darabjai gyűrűket alkotnak. (Ha a légköri feltételek kedvezőek, maguk a leszakadó szárnyvégi örvények is láthatóvá válnak a bennük kondenzálódó pára okán – ekkor maguk az örvények mutatják a fent leírtakat.)” – írták. 

Kiderült az igazság az égi jelenségről  Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Különleges égi jelenséget kapott lencsevégre egy férfi Debrecenben 

Hátborzongató égi jelenségnek voltak szemtanúi a debreceni temetőbe látogatók még novemberben. Egy férfi a Facebookon osztotta meg, hogy mi tűnt fel a égbolton. Először nem is akarta elhinni, de mivel mások is látták rajta kívül, ezért merte a nyilvánosság elé tárni.A Nagygöncöl irányából kb. 30 csillagméretű és színű »valami« nyílegyenesen, egymástól teljesen egyforma távolságra, libasorban, nagy sebességgel haladt délkeleti irányba, majd hirtelen egyesével eltűntek a semmiben” – írta posztjában a férfi. 

A kommentelők igyekeztek megnyugtatni, hogy valószínűleg nem ufót láthatott, hanem a Starlink lenyűgöző látványa tárult a szeme elé. A Starlink műholdprojekt vagy műholdsereg, a SpaceX űripari cég világméretű műholdas projektje, amelyet a globális internetszolgáltatás céljára indított el. 

 

Érdekes látványt nyújtanak Elon Musk új műholdjai    Fotó: SpaceX


 





 





Ezeket olvastad már?
Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás