Áldatlan állapotok a pesti társasházban: Négyszer cseréltek kaputelefont 2023-ban a lakók





Odaszólni nem mer az ember, mert aztán holnapután idejön balhézni velem – panaszolja egy idős hölgy a Dankó utca 22.-ből, ahol a szomszédos épület bérlői, a hajléktalanok és drogosok tartják rettegésben a lakókat.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.01.01.
bérház önkormányzat józsefváros Dankó utca

Elviselhetetlen lett az élet a józsefvárosi Dankó utca 22.-ben, az egykor szebb napokat is megélt társasházban a lakók napi szinten találkoznak dolgukat intéző hajléktalanokkal, drogosokkal az egyébként zárt lépcsőházukban. Legutóbb egy babakocsit lovasítottak meg, egy elhagyatott önkormányzati bérlakást pedig rendszeresen feltörnek. 

Magukra maradtak a Dankó utca 22.-ben élő tulajdonosok, a Pikó András vezette önkormányzat kontrollálatlanul olyan bérlőknek adta ki a szomszédos ház lakásait, akik együttélésre alkalmatlanok (Fotó: Metropol)

A házban főleg idősek laknak, Anna, mint mesélte, nem mer szólni a hívatlan, gyakran illuminált vendégeknek, inkább rácsot szereltetett fel a lakására, és sietve közlekedik a lépcsőházban. 

Odaszólni nem mer az ember, mert aztán ki tudja, holnapután idejön balhézni velem. Sajnos nem mindenkinek van pénze rácsot szereltetni a lakására, a múltkor egy babakocsit vittek el így. Pedig én figyelmeztettem a kismamát, hogy ne hagyja kint. Aztán itt van ez az önkormányzati üres lakás. Hiába zárták le, rendszeresen feltörik. Tudják, hogy üres. A probléma az, hogy a szomszédos önkormányzati házban gyanús alakok élnek, akik átjönnek a lépcsőházunkba, hogy beadják maguknak a drogot. Emellett pedig az önkormányzat olyan bérlőknek adta ki a lakásokat, akik ordítoznak, a kertet használják nappalinak. Kiraknak egy kanapét, esznek, isznak, mulatnak, hangoskodnak. A srácaik azzal szórakoztak, hogy focilabdával lerugdossák a tűzfalunk cserepeit. Ezért komoly összegű bádogosmunkát kellett fizetnünk. Ha rájuk szólunk, ocsmány hangnemben elküldenek melegebb éghajlatra

– panaszolta Anna, aki a ház többi tulajdonosával négyszer cseréltetett kapucsengőt, a randalírozók ugyanis négyszer törték össze a berendezést 2023-ban.

A lelakatolás ellenére is renderesen feltörik az üres önkormányzati lakást (Fotó: Metropol)

Pikóék nem foglalkoznak sem a bérlőkkel, sem a tulajdonosokkal

„A levelesládákat is a belső lépcsőházba kellett áttennünk, mert mindig feltörték a kéretlen vendégek. Számtalan közmeghallgatáson jeleztük az egész problémakört a kerület vezetésének, de nem történt semmi –mondta Kozma Lajos. A közös képviselő kitért arra is, hogy 2-3 éve patkányokkal is küzd a ház. Idén hat alkalommal kértek irtást. „Mivel a szomszéd önkormányzati épületben nem kérnek irtást, így ismétlődik a probléma, nem tudjuk kiirtatni rendesen a rágcsálókat. Nem tudunk hová fordulni segítségért” – tájékoztatott.

A Dankó utca 20. épületét az előző városvezetés újíttatta fel, még 2014-ben, most így néz ki (Fotó: Metropol)

A szomszédos önkormányzati bérház, azaz a Dankó utca 20. jelenleg durván lelakott, pedig alig tíz éve újíttatta fel az akkori fideszes városvezetés. 

A választások óta, tehát az elmúlt négy évben nem foglalkozott az épülettel a baloldali testület. Semmit nem csináltak. A vakolat mállik szét, a kaput simán be lehet nyomni, ha nekifekszik az ember. Az általuk ideköltöztetett bérlők csak randalíroznak, az épület pedig pusztul lefele. A közelmúltban például az általunk kezelt szomszéd társasház fala egy itteni vízcsap miatt ázott el teljesen, egymillió forintot kellett költeniük a tulajdonosoknak a fal lekezelésére

– magyarázta a közös képviselő. Majd hozzátette: Az önkormányzat a szomszédos ház okozta károkba sem szállt be anyagilag. Annyira rossz a helyzet, hogy még az előző városvezetés által kiírt pályázatok sem állnak rendelkezésre, Pikó Andrásék megszüntették őket. Pedig korábban három pályázaton is nyertünk, és az önerőnk mellett a csatornarendszertől kezdve, amit csak lehetett, felújítottunk, hogy élhetővé váljon az épület összesen 14 millió forintból. Most szinte semmilyen segítség nem áll rendelkezésre, nincsenek pályázatok sem. Ami van, az pedig használhatatlan...”





 





Ezeket olvastad már?
Szörnyen nagy és ultra erős: ezt ette meg két perc alatt Csabi, az evőversenyek királya

Szörnyen nagy és ultra erős: ezt ette meg két perc alatt Csabi, az evőversenyek királya

Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás