Piacon vette a csirkét, kínhalált halt – figyelmeztetést adott ki a WHO





Komoly veszélyre figyelmeztetnek a szakemberek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.12.28.
csirke Covid betegség piac

Az elmúlt években sok nehézséggel kellett szembenéznünk. Több háború is kitört, közvetlen szomszédságunkban pedig jelenleg is zajlik a véres ukrán–orosz háború. Az unió szankciói miatt Európában hatalmas lett az infláció – nagyon magas áron kapjuk a nyersanyagokat, ez pedig minden árszabásra befolyással van. A háború közvetlenül azután tört ki, hogy lecsengett a XXI. század eddigi legnagyobb világjárványa, a Covid. Ha azonban kicsit visszatekintünk a múltba, emlékezhetünk, hogy nem is olyan régen még a madárinfluenza szedte az áldozatait. Most úgy tűnik, a szörnyű vírus visszatért. 

gyertya, gyász, meghalt, elhunyt, halott, mécses,
Több halálos áldozat is volt az utóbbi időben Fotó: Pixabay.com

A The Sun értesülései szerint egy 33 éves kínai nő ellátogatott egy szecsuáni nedves piacra, és élő csirkét vett. A keleti nedves piacok jelensége igen vitatott sok szempontból. A WHO szerint az ember egészségére is súlyosan károsak, hiszen számos betegség terjenghet itt, emellett állatok tízezrei szenvednek egy-egy ilyen piacon, ameddig le nem vágják és meg nem eszik őket (és nem, nem csupán csirkékre kell gondolni). Sokan a kínai nedves piacokat teszik felelőssé a Covid kirobbanása miatt, most pedig talán egy régi-új betegség robbant ki. 

Egy 33 éves nő ugyanis a madárinfluenza egy ritka törzsét, a H5N6-ot kapta el, miután csirkét vett a piacon és elfogyasztotta. A csirke fertőzött volt, amely így átterjedt a nőre, és hétig szenvedett a betegségében, majd elhunyt. 





A WHO arra figyelmezteti az embereket, hogy legyenek nagyon óvatosak. Bár a madárinfluenza elsősorban a madarakat támadja, ha élő állatok közelében vagyunk, elkaphatjuk, és ha átterjed az emberre, onnantól akár levegőn át fertőzheti az ember az embert. A turistákat külön kérik arra, hogy ha Távol-Keletre utaznak, kerüljék az egyébként is sok borzalmat tartogató nedves piacokat, sajnos azonban a Kínából érkező turisták behurcolhatják a vírust. 

 





Ezeket olvastad már?
"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás