„Még a haja is égett!” – Lángoló hajjal és ruhában menekült a férfi a veszprémi házból





Zsolt ruhája a házban kapott lángra. Bár az égő házból még kijutott, életét már nem lehetett megmenteni.



Megosztás
Szerző: B. T.
Létrehozva: 2023.12.12.
tűz veszprém halálos tűz kigyulladt

A hátborzongató eset vasárnap délelőtt történt Veszprémben, a Jutasi út egyik elhagyatott családi házában. A Delta Hírek információi szerint a helyiek csak arra lettek figyelmesek, hogy az ott élő Zsolt lángoló ruhában rohan ki az épületből. 

tűz, tűzoltó
Zsolt hiába szaladt ki a lángoló pokolból: az udvarig még elért, de olyan súlyosan megsérült, hogy már nem lehetett megmenteni az életét  – Fotó: Pexels (illusztráció)

Életét egy arra járó férfi próbálta megmenteni, aki ahogy észrevette a haláltusáját vívó férfit, azonnal odarohant, és a kabátjával és hóval próbálta meg eloltani a lángokat. Bár a helyszínre a mentők is gyorsan megérkeztek, már hiába: a férfi olyan csúnyán összeégett, hogy életét a gyors segítség ellenére sem lehetett megmenteni, és az udvaron meghalt.

A tűz az egyik szobában keletkezett, vélhetően a felhalmozott szemét gyulladt meg.

– A felhalmozott hulladék égett egy száz négyzetméteres lakatlan házban, a veszprémi Jutasi úton. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat, jelenleg az utómunkálatokat végzikközölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Információink szerint a ház nem a férfi tulajdonában állt, hanem munkákért cserébe beköltözhetett az elhagyatott házba. 

A házban nem volt sem víz, sem villany, amennyire tudjuk, elég nomád körülmények között élt ott szegény. De rendes ember volt, soha nem ártott senkinek. Szörnyű ez a halál, nem ezt érdemelte

 – mondta egy helybeli. 

Lapunk úgy tudja, hogy a férfi ruhája mellett a tűz a hajára is átterjedt, így rohant ki ordítva a házból.

Ahogy hallottuk, nagyon megégett, szegénynek esélye sem volt, jóformán mindenét elérte a tűz. Még a haja is égett

 – tették hozzá. 

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság általános közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a történteket. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás