Most érkezett: meghalt a tűzből kimentett férfi Putnokon





Tombolt a tűz a száz négyzetméteres családi házban.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2023.11.22.
Módosítva: 2023.11.22.
tűz Putnok katasztrófavédelmi főigazgatóság halál

Vijjogó szirénákkal rohantak a tűzoltók, miután riasztást kaptak szerda délelőtt, hogy egy száz négyzetméteres családi ház lángol Putnokon, a Bányász úton. A három kocsival érkező lánglovagok behatoltak az épületbe, melynek két szobája, az előszoba és a konyha, valamint a tetőszerkezet is égett. A tűzoltók egy idős férfit kivittek az épületből, ám az illető életét már nem lehetett megmenteni.

gyertya, gyász,
Fotó: Shutterstock

Két gázpalackot is kihurcoltak a tűzoltók a lángok közül, megelőzve azok felrobbanását. Az oltási munkálatok egy órán át tartottak, az eset kapcsán tűzvizsgálati eljárás indult – közölte Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A tragédiával végződő lakástüzek áldozatai gyakran egyedül élő idős emberek. Egy füstérzékelő hangos sípolással hívja fel a figyelmet a veszélyre, a készülék használatával megelőzhetőek a füstmérgezések és a nagy kiterjedésű lakástüzek – tanácsolja Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás