Berúgja az ajtót a tél: országos fagy, havas eső és havazás is várható

Megtudtuk, mikor fog megérkezni a tél az országba.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2023.11.19.
Módosítva: 2023.11.19.
havazás havas eső tél

Vasárnap nyugat felől megnövekszik a fehőzet, és főleg az ország északi részén számíthatunk csapadékra, mely nagyrészt eső lesz, de az Északi-középhegységben és északkeleten havas eső, hó is hullhat. Reggel szinte országszerte fagyhat, délután is csak +6 fok körüli értékeket mérhetünk. Télies nap lesz.

Képünk illusztráció Fotó: Pexels

Hétfőn ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő kisebb eső, zápor. 7 és 13 fok közé enyhül a levegő. A délnyugati szél többfelé megélénkül – írja a Köpönyeg. 

Kedden erősen felhős, párás, néhol már tartósan ködös idő lesz. Elszórtan fordul elő gyenge eső, szitálás. 9–10 fok valószínű.

Szerdán reggelre sokfelé képződik köd, mely néhol egész nap megmaradhat. Máshol csökken a felhőzet, kevés napsütés is lehet. 5–10 fok közé csökken a hőmérséklet.

„Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek” – közölte dr. Pukoli Dániel.
 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás