Bakondi György: Súlyos támadások veszélyeztetik a magyar szuverenitást





Súlyos támadások veszélyeztetik a magyar szuverenitást és ezáltal a magyar emberek biztonságát – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.23.
Módosítva: 2023.11.23.
migráns terror Bakondi György Magyarország

A szuverenitás és a biztonság összefüggéséről szólva elmondta, hogy a magyar kormány még 2015-ben úgy döntött: a belső biztonság érdekében megakadályozza, hogy ismeretlen személyazonosságú emberek, a szervezett bűnözés segítségével, jogellenesen behatoljanak magyar területre.

Fotó: police. hu

Ennek eredménye, hogy Magyarországon nincs terrortámadás – emelte ki

Ugyanakkor – tette hozzá – a döntése miatt szüntelenül politikai támadások érik a magyar kormányt. Szólt arról is, hogy az Európai Unióban nagyon intenzíven halad az „új bevándorlási és migrációs paktum” kidolgozása. Úgy fogalmazott: „ránk akarja kényszeríteni azt a megoldást, amely láthatóan Nyugat-Európában kudarcot vallott és súlyos következményekhez vezetett.”

A magyar kormány ezt továbbra sem támogatja – jelentette ki. Hozzátette: a magyar nemzet önrendelkezési jogát érő támadások a magyar emberek biztonságát fenyegetik.
Ezért a most indult nemzeti konzultáció egyik kérdése arra irányul, hogy a magyar emberek mondjanak véleményt azon uniós elgondolásról, amely Magyarországot „migránsgettók” létrehozására kényszeríti – mondta a főtanácsadó.

Értékelése szerint kiemelt jelentőségű, hogy „szuverenitásunkat, amelyet hosszú évtizedes megszállás után végre elérhettünk, azt most megőrizzük” a magyar emberek érdekében.
Bakondi György beszámolt a déli határon végrehajtott szerb rendőrségi fellépés eredményéről is. Közölte, Magyarország, Ausztria és Szerbia együttműködése révén a szerb rendőrség a határ közvetlen térségét „megtisztította az itt várakozó, szervezkedő, felfegyverzett bandáktól”.

A határszakaszon korábban tarthatatlan állapot alakult ki, amely a magyarok által lakott falvakat élhetetlenné tette és „súlyos közbiztonsági hiátust” okozott – mondta, rámutatva arra: éppen ezért fontosnak tartja a közös fellépés fenntartását, hogy megelőzhetők legyenek az atrocitások, a súlyos közbiztonsági fenyegetések és a fegyveres incidensek.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kiemelte, hogy az akció a magyar és a szerb együttműködés eredménye, az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) nincs jelen az ellenőrzések során.

Az Európai Unió „nem mutat semmilyen érdeklődést” sem a határőrizet, sem a határon megjelenő szervezett bűnözés iránt – közölte, megjegyezve, hogy korábban szír és marokkói csoportok voltak jelen a határ túloldalán, mostanában pedig egyre agresszívabb afgán csapatok jelentek meg.









Ezeket olvastad már?
Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás