Szomorú az évforduló, de Pista bácsi rántott húsa nem tűnt el – Videó!

A Pléh-Csárda ismét különleges menüvel készül az ünnepekre.



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2023.11.14.
Módosítva: 2023.11.14.
Pléh-Csárda rántott hús Bábel István Sárkány Tamás karácsony

Alig több mint egy éve hunyt el a Pléh Csárda létrehozója, Bábel István. A kifőzde a halála után is a régi fényében tündököl, kiszolgálva az embereket a XV. kerülettől egészen a dél-amerikai Bolíviáig.

Sárkány Tamás még Bábel István vezetése alatt kezdte el kisütni az óriási rántott húsokat Fotó: Metropol

A forgalom ugyanúgy változatlan, az árakat azóta sem emeltük, az étlapon ugyanazokat az ételeket tartjuk, amiket ő kitalált

– árulta el a Metropolnak Sárkány Tamás, a Pléh Csárda tulajdonosa.

A kifőzdében azóta is minden étel változatlan. Keddtől szombatig várják a vendégeket azokkal az ízekkel és adagokkal, melyeket még Pista bácsi álmodott meg.

Bábel István, a Pléh Csárda alapítój (1955 –2022) Fotó: Metropol

Bábel István még halála előtt mesélte el a Metropolnak, hogy 1988 januárjában, egy 210 cm magas férfi miatt kezdte el árulni az óriási méretű húsokat. Azt megelőzően egy rendelet korlátozta azok méretét. Mivel az elképesztően magas férfi elégedetlen volt, a rendelet eltörlése után Bábel István azonnal növelte az adagokat és hatalmas húsokat kezdett el árulni vendégeinek. Ezzel már a 210 cm körüli magasságú, megtermett férfi is nagyon elégedett volt. Pista bácsi ekkor tudta, hogy jól választotta meg a húsok méretét.

Azt mondta, hogy na ez már igen. Onnantól ekkora az adag.

Az ünnepek közeledtével felmerül a kérdés, hogy vajon 2023 karácsonyán is ugyanolyan finom, ünnepi ételekkel várják-e majd a vendégeket?

Karácsonyra ugyanúgy fogjuk csinálni, amiket ilyenkor évek óta szoktunk: a halászlé, a töltött káposzta, a harcsapaprikás, a túrós csusza, a töltött kacsa, a töltött pulyka, mind olyan ételek, melyeket ilyenkor rendelésre elkészítünk

– mondta Sárkány Tamás, a Pléh Csárda tulajdonosa, aki Pista bácsi halála óta is mindent úgy csinál, ahogyan vele megegyeztek, amikor átvette tőle az üzletet.

A Bábel Istvánról elnevezett „Pista bácsi rántott húsa” Fotó: Metropol/VT

Bábel István halálának egyéves évfordulója alkalmából november 12-én vasárnap a Pléh Csárdához közeli Budapest Rákospalota MÁV-telepi Jézus Szíve Katolikus Templomban tartottak megemlékezést, mellyel kapcsolatos videót itt tudod megnézni:

Sárkány Tamás a Metropolnak elmondta:

Évek óta hagyomány, hogy minden évben december 23. az utolsó munkanap, amikor dolgozunk. Utána legközelebb január elején vagyunk nyitva. Az ünnepekkor nem szeretnénk dolgozni és dolgoztatni sem. Az ünnepek előtt és után ugyanakkor sok szeretettel és »Pista bácsi rántott húsával« várjuk vendégeinket.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás